Anfield, 2024-04-04 20:30

Liverpool - Sheffield U

Inför: Liverpool – Sheffield United

Inför: Liverpool – Sheffield United

Slutspurten av säsongen är i full gång och näst på tur för Liverpool väntar Sheffield United hemma på Anfield.

Matcherna duggar tätt och om två månader står vi där med en säsong att summera. För Liverpools del väntar nio ligamatcher till och under torsdagen väntar ett möte med tabelljumbon Sheffield United.

Liverpool kommer senast från en viktig seger mot ett Brighton som under många säsonger varit ett lag som Liverpool haft väldigt svårt att segra mot. Det började också på värsta tänkbara sätt, då Danny Welbeck dunkade in 0–1 till gästerna redan efter två minuters spel. En vändning genom mål av Luis Diaz och Mohamed Salah räckte dock för att Liverpool skulle kunna ta sin första seger mot Brighton, hemma på Anfield, sedan 2019.

Om Liverpools formkurva fortsätter peka rakt uppåt, gäller motsatsen för morgondagens motstånd. Sheffield United har inte vunnit en fotbollsmatch sedan den 10 februari, mot bottenkonkurrenten Luton. Det är också deras enda seger i ligaspelet under 2024, då den senaste innan det kom mot Brentford i omgång 16 i december månad. Totalt har man mäktat med skrala 15 poäng på 29 omgångar, och det stinker nedflyttning över ”The Blades” om man inte lyckas stå för en av de starkare ”great escapes” under slutmånaderna.

När lagen möttes i höstas stod Liverpool för en relativt blek insats. En 1–0-ledning stod sig länge i matchen då de röda hade förtvivlat svårt att punktera matchen. Det dröjde till den 94 matchminuten då Dominik Szoboszlai kunde trycka in 2–0, och man kunde pusta ut. Med lite otur kunde Sheffield United fått med sig något från det mötet, men i slutändan var det kvaliteten på lagen som blev avgörande.

Imorgon förväntar jag mig en betydligt bättre insats av Liverpool som bara ska köra över Sheffield United. För min del ser jag gärna att vi går på knock redan i den första halvleken, så att nyckelspelare kan få ta plats på avbytarbänken i ett relativt tidigt skede. Självklart ska man akta sig för att låta för säker, och Sheffield United är på en plats där de inte har något att förlora, medan ett poängtapp för de röda skulle vara förödande för säsongen.

På skadefronten börjar det ljusna något, även fast det finns ett gäng tunga namn som får vänta någon vecka till innan återkomst. Andy Robertson och Curtis Jones är tillbaka från skada och finns tillgängliga imorgon. Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota, Alisson och Stefan Bajcetic förväntas alla vara tillbaka i träning någon gång under nästa vecka. Gästernas skadelista är desto mer gedigen då George Baldock, Chris Basham, Tom Davies, John Egan, Daniel Jebbison, Max Lowe, Rhys Norrington-Davies och den forne Liverpoolspelaren Rhian Brewster, förväntas missa morgondagens match.

Vad? Liverpool – Sheffield United i omgång 31 av Premier League

Vart? Anfield

När? 20.30, torsdag

Kanal? Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2024-04-03 18:08:36
Author

Fler artiklar om Liverpool