Anfield, 2022-05-07 20:45

Liverpool - Tottenham

Inför: Liverpool - Tottenham Hotspur

Inför: Liverpool - Tottenham Hotspur

Premier League-säsongen börjar lida mot sitt slut och det är dags för säsongens sista toppmöte för Liverpool. Vinst är i vanlig ordning ett måste för titelhoppets överlevnad.

Ett sent kvällsmöte stundar mellan två lag som spelar för att uppnå olika mål. Liverpool är som vi vet ännu fullt med i titelstriden mot Manchester City, samtidigt som Tottenham jagar sina värsta rivaler i kampen om Champions League-spel nästa säsong. Mycket i potten med andra ord och vi lär få se två lag som inte kommer nöja sig med ett oavgjort resultat.

Liverpool gjorde kanske en av säsongens sämsta halvlekar i veckan när laget spelade sitt andra semifinalmöte med Villarreal i Champions League. Majoriteten av laget såg ut att redan ha checkat in på hotellet i Paris och det fick man sota för genom ett 0-2-underläge i halvtid. Gissningsvis gav Jürgen Klopp spelarna ett par väl valda ord i omklädningsrummet, vilket resulterade i en halvlek mer lik det Liverpool vi är varit vana att se denna säsong. 3-2 skrevs sig slutresultatet och nu väntar en Champions League-final mot Real Madrid i slutet av maj. Mot Tottenham måste laget dock vara påkopplade direkt och kan inte bjuda på en sådan halvlek som den mot Villarreal. Då kommer Harry Kane och kompani straffa direkt.

Spurs kommer senast från en stabil seger mot Leicester i ligaspelet. Kane öppnade målskyttet och Heung-min Son fyllde på med ytterligare två. De två nämnda tillsammans med Dejan Kulusevski har verkligen producerat på hög nivå under vårsäsongen och trion har verkligen fått det att stämma tillsammans. För det vita Londonlaget har det dock smitit in lite för många svaga resultat vilket gör att man endast ligger på en femteplats, trots goda möjligheter att kunnat gå om Arsenal när Mikel Artetas lag tappat mycket poäng. Men underkända insatser mot lag som Brentford och Brighton gör att man får jaga vidare efter den eftertraktade fjärdeplatsen.

Senast lagen mötte svängde det rejält. Tottenham tog ledningen tidigt, Liverpool vände på steken men Spurs kvitterade på nytt. Det Tottenham gjorde bra då och som Liverpool måste se upp med ikväll, var deras sätt att utnyttja de ytor som blir bakom vårt försvar i och med den högt stående backlinjen. Kane och Son framför allt är otroligt bra på att löpa rätt och komma in bakom försvaren. Men håller bara Virgil van Dijk och gänget koll där bak, så tror jag The Reds löser det hela tillslut och kan sätta lite press på Manchester City som spelar på söndagen.

Roberto Firmino är tillbaka i träning och det återstår att se hur involverad han kommer vara i kvällens match. Utöver brassen så verkar samtliga spelare finnas tillgängliga för Klopp. Antonio Conte saknar sedan tidigare Matt Doherty och nu får han även klara sig utan ytterligare en ytterback i form av Sergio Reguilon.

Vad? Liverpool - Tottenham i omgång 36 av Premier League

Plats? Anfield

När? Lördag, 20:45

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-05-07 12:15:00
Author

Fler artiklar om Liverpool