Inför: Liverpool – West Ham United

Inför: Liverpool – West Ham United

Liverpool tar emot West Ham på lördagskvällen i ett avgörande skede av säsongen.

Efter två raka cupmatcher är det återigen dags för ligafotboll för Liverpools del. Det blir den tredje matchen inom loppet av sju dagar och med tanke på att en av dessa höll på i 120 minuter så hade man vanligtvis varit orolig över trötta ben och slitna kroppar. Tur då att truppens bredd är så pass stor för tillfället. I onsdags fixade ett reservbetonat Liverpool avancemanget i FA-cupen, så merparten av de ordinarie spelarna har fått vila sig i form till lördagens kvällsmatch mot West Ham.

The Hammers blir dock ingen lätt uppgift för Jürgen Klopps gäng. Londonlaget är nämligen ett av endast två lag som slagit Liverpool så här långt in på säsongen. Matchen i början av november slutade med en 2-3 förlust. Även om West Hams seger den gången nog ändå var välförtjänt så minns jag matchen som en slarvig historia där hemmalaget utnyttjade fasta situationer och långbollar. Vid det tillfället återfanns West Ham på tredje plats i tabellen och man hade varit ett av höstens stora utropstecken i Premier League.

I dagsläget ligger West Ham femma och det får ändå ses som ett starkt kvitto på att David Moyes lag gör mycket rätt. Man har hittat en betydligt mer jämnare nivå än man varit vana vid att se och bara man inte klappar igenom totalt så är en Europaplats till nästa säsong fullt rimlig. Kraftfulle anfallaren Michail Antonio förlängde sitt kontrakt med klubben tidigare i vintras och han är ständigt ett hot för alla ligans försvarare och någon Liverpool verkligen måste sätta stopp för nu. Till sin hjälp har Antonio några riktigt skickliga lekkamrater strax bakom sig som Liverpool också bör hålla koll på, till exempel argentinaren Manuel Lanzini och formstarke Jarrod Bowen. Endast tre lag har gjort fler mål än West Ham så här långt in på säsongen och även om man i veckan slogs ut ur FA-cupen mot Southampton så har man överlag ett jämnstarkt lag med flera pålitliga spelare som man kan luta sig mot. Man har dessutom en nästan helt skadefri trupp i dagsläget.

Oavsett vilket lag som kommer på besök till Anfield så är allt annat än tre poäng för Liverpool en plump i protokollet. Trots att spelschemat är fullspäckat och att Champions league-returen mot Inter väntar på tisdag så förväntas Klopp självklart mönstra det bästa möjliga laget på lördag. Hur anfallstrion formeras är väl den största frågan. Roberto Firmino finns sedan tidigare på skadelistan som senaste veckan dessutom utökats med Thiago Alcântara. Curtis Jones och Joël Matip är även de tveksamma till spel, men som sagt är truppen ändå så pass bred att det absolut inte saknas fullgoda alternativ på de flesta positionerna.

Mars är nu här och vi går in i perioden av säsongens sista tre månader. Minsta poängtapp kan vara avgörande och för att hänga med i tabelltoppen gäller det nu att undvika alla former av misstag samtidigt som nyckelspelarna bör leverera och visa vilken klass de håller. 

 
Vad? Liverpool – West Ham, Premier League

Plats? Anfield
 
När? Lördag 18:30
 
Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 
Källa: liverpoolecho.com
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2022-03-04 14:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool