Inför: Liverpool - West Ham

Inför: Liverpool - West Ham

Två lag i fin form gör upp på Anfields gräsmatta under söndagen. För Liverpools del handlar det om att ta femte raka segern i ligaspelet och haka på i toppen.

Liverpool har fått en näst intill perfekt start på säsongen. Ett kryss i premiären mot Chelsea har sedan följts upp med fyra raka segrar mot, i tur och ordning, Bournemouth, Newcastle, Aston Villa och Wolves. I tre av dessa har Liverpool vänt 0-1-underläge till seger och i två av dessa har de rödklädda dessutom avslutat matchen med tio man.

I och med de 13 inspelade poängen skuggar man serieledande Manchester City som är den enda fullpoängaren.

Precis som vanligt slåss också Liverpool på Europa-fronten, i år dock i Europa League. Ett äventyr som inleddes under torsdagen där Liverpool, efter en usel första halvlek vände 0-1 till 3-1. Exakt samma visa som i den senaste PL-fighten mot Wolves.

West Ham inledde också sitt Europa League-äventyr under torsdagen. Detta med att, precis som Liverpool, vända 0-1 till 3-1 hemma mot serbiska Backa Topola. Även i ligaspelet ser det ljust ut för West Ham. Efter en fjolårssäsong som var en besvikelse har "Hammers" den här säsongen spelat ihop tio poäng och ser återigen ut som det West Ham vi såg för ett par säsonger sedan.

Vad gäller spelare i de båda lagen som potentiellt skulle kunna missa matchen är det inte många för något av lagen. Trent Alexander-Arnold skulle möjligtvis kunna var med i truppen, men att han startar känns otänkbart då han inte tränade med laget i onsdags utan mest löpte på egen hand. Thiago kommer däremot definitivt att missa matchen. För West Hams del är det enda orosmolnet Jarrod Bowen som varit sjuk under veckan.

West Ham har hittills mer eller mindre spelat exakt samma lag i varje match och jag skulle tippa på att Bowen hinner bli frisk och att samma elva som spelade senast mot Manchester City även kommer få chansen på Anfield. Liverpool har haft desto mer snurr på spelare i säsongsinledningen, inte bara med vilje utan även på grund av avstängning på van Dijk och diverse skador. Men nu när van Dijk är tillbaka och Konaté helt frisk kommer säkerligen de två kliva in från start under söndagen vilket gör att tre fjärdedelar i backlinjen är ordinarie. I övrigt kommer troligtvis mittfältet se exakt likadant ut som mot Wolves. Och trion där framme är näst intill självklar. Det bör bli Diaz och Salah på kanterna och sen får vi se om Klopp väljer Nunez (som avgjorde hemmamötet mot West Ham förra säsongen), Gakpo eller Jota.

Vad? Liverpool - West Ham i omgång 6 av Premier League.

Var? Anfield.

När? 15.00, söndag.

Kanal? V Sport Football/Viaplay.

Potentiell Liverpool-elva: Alisson - Joe Gomez, Ibrahima Konaté, Virgil van Dijk, Andrew Robertson - Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister, Curtis Jones - Mohamed Salah, Cody Gakpo, Luis Diaz.

West Ham: Alphonse Areola - Vladimir Coufal, Kurt Zouma, Nayef Aguerd, Emerson - Edson Alvarez, Tomas Soucek - Jarrod Bowen, James Ward-Prowse, Lucas Paqueta - Michail Antonio.
 

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-09-23 08:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool