Anfield, 2020-12-06 20:15

Liverpool - Wolves

Inför: Liverpool - Wolverhampton

Inför: Liverpool - Wolverhampton

Under söndagskvällen gästas Liverpool av vargarna från Wolverhampton, i ett på förhand högintressant möte.

Ett möte som kittlar lite extra då det för första gången sedan i mars månad kommer att finnas publik på Anfield. Enligt The Athletic så kommer 2000 personer släppas in på arenan. The Kop kommer att öppnas upp och ta emot 1500 åskådare medan det kommer att sitta 500 åskådare på Main Stand.

Efter en bra start på säsongen parkerar svårspelade Wolverhampton på en sjunde plats med 17 inspelade poäng, fyra poäng från den absoluta tabelltoppen. Sedan klubbens återkomst till Premier League säsongen 18/19 har de verkligen etablerat sig som ett lag som på en bra dag kan besegra de allra flesta. Nuno Espirito Santo har gjort underverk med Wolves och de har på kort tid blivit en riktig utmanare om att knipa en av Europaplatserna i den engelska högstaligan. Under förra säsongen tog de sig till exempel till kvartsfinal i Europa League där de till slut fick se sig besegrade av slutsegrarna Sevilla.

Ofta ledda av Raul Jimenez, Diogo Jota och Adama Traoré under fjolårssäsongen kommer nu endast en av dessa till start för Wolves i morgondagens möte. Raul Jimenez åkte på en otäck huvudskada i lagets 2-1-viktoria mot Arsenal senast, efter att ha skallat ihop med David Luiz och enligt rapporter opererades han senare för en skallfraktur. Vi får hoppas att Jimenez är tillbaka på planen så snabbt som möjligt. Diogo Jota befinner sig numera som bekant i Liverpool och förhoppningsvis blir det ett kärt återseende för portugisens del. Adama Traoré har på senare tid skrämt slag i de flesta ytterbackar i ligan och är en otroligt snabb och kraftfull spelare som alltid är svår att tas med, det blir sannerligen något att bita i för den gode skotten Robertson.

Liverpool kommer till matchen som tabelltvåa efter att ha fått nöja sig med en pinne senast borta mot Brighton. VAR stod återigen i fokus i det mötet men det är ingen idé att älta det som varit, utan som Klopp alltid brukar säga så tar laget en match i taget och fokus ligger alltid på nästkommande match.

The Reds tog sig i veckan också vidare i Champions League efter att ha säkrat förstaplatsen i gruppen. Efter att ha besegrat Ajax med 1-0 i en underhållande batalj är de således klara för vårens slutspel. I den matchen fick vi se ungtupparna och framtidslöftena Jones, Williams och Kelleher stå för fina prestationer. Får vi se trion från start även på söndag?

Vi lär få se en matchbild där Liverpool kommer vara det spelförande laget och där vargarna kommer att hugga direkt när The Reds tappar boll, och försöka ställa om snabbt på vindsnabba Traoré, Neto och Podence. De senaste mötena på Anfield lagen emellan har varit målsnåla och tuffa, känslan är att det kan bli något liknande även den här gången.

Vad? Liverpool – Wolverhampton, Premier League
Var? Anfield, Liverpool
När? Söndag, 20.15
Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay

Källor: theathletic.co.uk, wolves.co.uk

 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2020-12-05 15:15:00
Author

Fler artiklar om Liverpool