Inför: Liverpool - Wolves

Inför: Liverpool - Wolves

Efter två raka ligamatcher på resande fot är Liverpool under onsdagen tillbaka under elljusen på Anfield när Wolves kommer på besök.

Efter att ha radat upp ett par segrar mot Everton (2-0) och Newcastle (2-0) blåste det positiva vindar om Liverpool under 2023 för en gångs skull. Segrarna hade, trots att avståndet såg ointagligt ut innan, givit de röda kontakt med Champions League-platserna. Bara några dagar efter triumfen på St. James´s Park skulle vi däremot få komma ner på jorden igen. En perfekt inledning mot Real Madrid blev till en total scenförändring och en sällan skådad förödmjukning. 2-5 på resultattavlan och den allra första gången någonsin som Liverpool släppte in fem mål på Anfield i en Champions League-match.

Smällen satte onekligen sina spår, både fysiskt och mentalt, hos Liverpool-spelarna. För när det vankades Premier League-spel igen till helgen som var mot Crystal Palace såg det under stora stunder håglöst ut. Det var tempofattigt, det var energifattigt men det var framför allt chansfattigt. Det var bland de tråkigaste fotbollsmatcherna man beskådat på lång, lång tid och 0-0 var ett rättvist resultat.

Samtidigt som Liverpool tappade viktiga poäng tog Tottenham, som besitter den sista Champions League-platsen i nuläget, en oerhört tung trepoängare i London-derbyt mot Chelsea. Avståndet till den så åtråvärda fjärdeplatsen har nu växt till nio poäng, om än har Liverpool fortfarande två hängmatcher där en av dem ska spelas under onsdagskvällen.

Liverpool tar emot Wolves på Anfield, ett Wolves som totalt förnedrade ”The Reds” i mötet på Molineux tidigare i år. Och vill Liverpool hänga på i jakten på den sista Champions League-platsen finns det inget annat än tre poäng i den här matchen.

Om vi tittar till Wolves har de hunnit med att spela tre matcher i Premier League efter segern mot Liverpool. Först tog man en otroligt meriterande vinst borta mot jumbon Southampton. Efter att ha legat under med 1-0 i halvtid samtidigt som man dessutom fått Mario Lemina utvisad kunde vargarna i den andra halvleken resa sig och vända på steken. Därefter har man hunnit med en hemmaförlust mot Bournemouth (0-1) och ett kryss mot Fulham i fredags (1-1).

Ser man till skadesituationen saknar Wolves fem spelare till mötet på Anfield. Boubacar Traoré, Sasa Kaljajdzic, Hwang Hee-Chan och Chiquinho har alla varit borta en längre tid. Däremot fick man ytterligare ett tungt avbräck i matchen mot Fulham när Matheus Cunha tvingades kliva av med en ankelskada.

För Liverpool saknas fortfarande Luis Diaz, Thiago och Calvin Ramsay. Dessutom saknas Joe Gomez, som missade matchen mot Crystal Palace med en muskelskada. Däremot ska Ibrahima Konaté kunna vara tillbaka i truppen.

Vad? Liverpool – Wolverhampton i omgång 7 av Premier League.
Plats? Anfield.
När? 21.00, onsdag.
Var? Viaplay.

TV: Höjdpunkter från senaste mötet mellan Wolves och Liverpool

 

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-02-28 14:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool