2023-11-05 17:30

Luton - Liverpool

Inför: Luton – Liverpool

Inför: Luton – Liverpool

Liverpool tog sig planenligt vidare till kvartsfinal i ligacupen. Nu är det återigen dags för ligaspel och Luton står för motståndet, för första gången på knappt 16 år. Tar Liverpool nästa steg i jakten på toppen på svårspelade Kenilworth Road?

Liverpool visar inga tecken på att sluta förlora. I veckan togs nästa seger när vi besökte sydkusten för ligacupens åttondel mot Bournemouth. Efter mål av Cody Gakpo och ett riktigt klassmål av Darwin Núñez säkrades kvartsfinalplatsen.

Liverpool har sakteligen återhämtat sig efter den tuffa matchen mot Tottenham i ligaspelet för en dryg månad sedan, domarhaveriet följdes upp med en poäng borta mot Brighton men efter det har Liverpool radat upp idel segrar i såväl cup- som ligaspel. I truppen råder det fortfarande viss tvekan kring Luis Díaz medverkan, Klopp meddelade på presskonferensen att colombianen varit tillbaka i träning men fortfarande har svårt att sova efter de otydliga beskeden gällande pappans försvinnande efter kidnappningen i Colombia. I övrigt saknas Andrew Robertson (axelskada), Thiago (höftskada), Stefan Bajcetic (vadskada) och troligtvis även Ben Doak (muskelskada).

För gästande Luton har uppflyttningen till Premier League varit en svår sådan. Laget har mäktat med fem poäng på de tio första omgångarna där segern kom mot Everton och sedan kryss mot Wolves och Nottingham. Man ska dock inte underskatta Luton och särskilt inte på lilla Kenilworth Road, där bland annat serieledarna Tottenham hade stora bekymmer. I hemmalaget saknas fortfarande Amari’i Bell, Reece Burke, Mads Andersen, Dan Potts, Luke Berry och Jordan Clark men där truppen i övrigt finns att tillgå.

Gällande vårt Liverpool förväntar jag mig en startelva identisk med ligamatchen mot Forest, det vill säga: Alisson, Trent, Konaté, van Dijk, Tsimikas, Szoboszlai, Mac Allister, Gravenberch, Salah, Núñez, Jota. Med viss respekt för att Jones eller Elliott skulle kunna ersätta någon av mittfältarna eller att Cody Gakpo startar före Jota eller Núñez.

Jag känner mig optimitsisk inför matchen och säger att mitt tips blir 0–4, men att jag lika gärna tar en jobbig uddamålsvinst om det krävs.

Vad? Premier League omgång 11.

Vart? Kenilworth Road

När? 17:30, söndag

Kanal? Viaplay

 

TV: Liverpool slog ut Bournemouth efter Núñez klassmål
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-11-03 18:27:00
Author

Fler artiklar om Liverpool