2020-11-08 17:30

Manchester C - Liverpool

Inför: Manchester City - Liverpool

Inför: Manchester City - Liverpool

Bortamatcher på Etihad brukar inte vara en dans på rosor för Liverpool. Med endast en vinst på de senaste fem besöken måste Etihad fortfarande ses som lite av en mardrömsarena för Klopp och hans mannar. Men efter en haltande inledning av Premier League-säsongen för Man City (endast en 10:e plats) så ligger all press att vinna matchen på deras sida.

Då var det alltså dags för ännu ett toppmöte med Manchester City. För det är det ju faktiskt. City har som sagt haft allt annat än en klockren start på säsongen. Spelet har hackat och det har inte alls varit det skoningslösa City vi alla har kommit att vänja oss vid. Laget har till exempel endast gjort nio mål denna säsong, Newcastle, West Ham och Brighton har alla gjort fler. Varför målproduktionen har varit så snål har en väldigt enkel förklaring, både Sergio Agüero och Gabriel Jesus har varit skadade under stora delar av säsongsinledningen och Pep har därmed tvingats experimentera med olika lösningar på topp. Raheem Sterling, Riyad Mahrez och Ferran Torres har alla fått vikariera som någon form av falsk nia. Till Peps glädje förväntas Gabriel Jesus finnas tillgänglig till helgens möte, det efter ett inhopp i veckan där han målade direkt mot Olympiakos, medan Aguero är fortsatt otillgänglig. 

Liverpool kommer in i denna match efter en exceptionell insats mot Atalanta i veckans Champions Leaguematch. Diogo Jota är stekhet och ser ut att bli ännu en perfekt värvning à la Michael Edwards. Den mittbacksfråga som var så akut efter Fabinho gick sönder ser plötsligt mycket lugnare ut efter några stabila insatser från Nathaniel Phillips och Rhys Williams. Detta kombinerat med att Joël Matip äntligen är tillbaka från sin skada lugnar nog många Liverpoolhjärtan över världen. 

Det finns ett antal frågetecken kring den startelva som Liverpool kommer ställa upp med på söndag. Vi får se lite hur Klopp tänker, ifall Matip är redo att starta kommer han göra det, men Klopp har inte velat svara på ifall han är redo eller inte. Ifall skaderisken bedöms vara för stor är det Phillips eller Williams som kommer få chansen från start igen. Det jag tror allra flest Liverpoolsupportrar funderar över just nu är huruvida Jota kommer få chansen från start igen. Det är väldigt likt Klopp att ge förtroende till de spelare han arbetat med länge och verkligen litar på när det kommer till toppmatcher, men går det verkligen att bänka Jota med gott samvete? Ett alternativ är ju självklart att starta båda två i ett 4-2-3-1 system, men i en match mot City lär inte Liverpool spela något annat än ett 4-3-3. 

Thiago kommer återigen missa matchen efter den skada han ådrog sig i Merseysidederbyt. Övriga skador är som bekant Virgil van Dijk, Fabinho och Alex Oxlade-Chamberlain.  

Prestationerna i Premier League har inte varit helt hundra de senaste veckorna, men med insatsen mot Atalanta i ryggen bör självförtroendet vara högt. En vinst hade inneburit ett återtagande av förstaplatsen och ett åtta poängsgap ner till just Manchester City. Jag vet inte vad ni känner men enligt mig låter det som ett perfekt slut på veckan!

Vad? Manchester City - Liverpool, Premier League

Vart? Etihad Stadium, Manchester

När? Söndag 17:30 

Kanal? Viasat Sport Premium, Viaplay
 

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2020-11-07 13:07:00
Author

Fler artiklar om Liverpool