2019-01-13 15:15

Everton - Bournemouth

Inför Manchester United – Chelsea
Kan Luiz fortsätta med att göra drömmål?

Inför Manchester United – Chelsea

Med tre raka segrar i bagaget så reser Chelsea till Old Trafford för att kriga till sig viktiga poäng i kampen om fjärdeplatsen. För motståndet står redan klara ligavinnarna Manchester United.

Chelsea lyckades tack vare en imponerande andra halvlek slå ut Basel utan större dramatik i torsdags och är klara för Europa League-final. Benfica väntar i finalen som spelas på Amsterdam Arena den 15:e maj. Förutom den matchen så kvarstår fyra ligamatcher, United borta, Spurs hemma, Villa borta samt Everton hemma.

Manchester United

Överlägsna ligaledarna har redan säkrat titeln och spelar nu av de sista matcherna utan någon press, men den som tror att det är ett omotiverat hemmalag som lätt besegras, borde tänka om. Förra helgen spelade man 1-1 på Emirates Stadium och var i slutändan närmare segern än Arsenal. Precis som i den matchen så kommer man på söndag att bli applåderade av motståndarlaget när man kliver in på planen, eftersom man är klara ligavinnare.

Man kan anta att spelarna är revanchsugna efter uttåget ur FA-cupen då Chelsea var motståndet. Trots 2-0 efter kvarten spelad så hämtade Chelsea in underläget och ordnade det omspel där Ba sedan stod för matchens enda mål.

Möjlig startelva:
De Gea
Rafael, Evans, Ferdinand, Evra
Jones, Carrick
Valencia, Rooney, Nani
RvP

Chelsea

Det är ett formastarkt Chelsea som ska försöka ro hem någon av de otroligt viktiga CL-platserna i säsongens kvarvarande matcher. Två vinster mot Basel och en mot Swansea där emellan, är resultaten efter Liverpoolmatchen som man sånär gick segrande från.

Torres gjorde ingen höjdarmatch senast men fick göra ett viktigt mål och känns hetare nu än tidigare under säsongen. Vem som startar på topp mot United är ovisst, men Benitez som varit noga med att rotera i laget väljer troligen Ba i denna matchen.

Mata och Oscar som det sparades på senast lär göra Hazard sällskap på det offensiva mittfältet. Bakom den trion finns troligtvis Mikel och någon av Lampard och Ramires eller Luiz om Benitez väljer att spela honom på mittfältet.

Cole och Azpilicueta känns givna på ytterbacksplatserna medan Ivanovic, Cahill och Terry kampar om mittbacksplatserna, där vi även kan få se Luiz.

Matchbild och Tips

Under lagens tre möten denna säsong har båda lagen gjort fem mål. En häpnandsväckande siffra är att fyra av Uniteds mål har gjorts under matchernas första 12 minuter. Med detta i minne så kommer förhoppningsvis Chelsea starta matchen med fullt fokus och spela den offensiva fotboll som man använt sig av när man stundtals spelat ut United denna säsong. En uppmärksammande faktor är att Howard Webb dömer matchen, en domare som vid upprepade tillfällen tagit avgörande felaktiga beslut till Uniteds fördel.

Jag tror att det blir en öppen match med tanke på att United spelar utan press och säkerligen vill bjuda publiken på anfallsglad fotboll. Mitt tips är att matchen slutar 2-3.

Matchen startar Söndag 17.00 svensk tid och sänds i Viasat Fotboll och HD.

Glöm inte Chelseatipset!










 

Filip Bergenbladfilip@chelseasweden.com2013-05-04 18:06:00
Author

Fler artiklar om Chelsea