Old Trafford, 2021-05-13 21:15

Manchester U - Liverpool

Inför: Manchester United - Liverpool

Inför: Manchester United - Liverpool

Liverpool reser österut för att ta sig an rivalerna Manchester United.

Ett hett rivalmöte stundar när Liverpool gästar Manchester United på Old Trafford. The Reds har tre raka oavgjorda matcher i bagaget, varav det senaste mot Newcastle förra helgen. Det var en match där anfallarnas otroliga oförmåga att göra mål återigen kostade laget segern. Mohamed Salah bombade in ledningsmålet redan efter tre minuters spel, och när det blåstes av för halvtidsvila borde Liverpools ledning varit utökad med minst ett mål till. Men så blev det inte, och i andra halvlek fortsatte man komma till farliga lägen, men bollen ville inte in. Och straffade blev man tillslut. Trots att Callum Wilsons kvittering i den sista ordinarie matchminuten dömdes bort, väldigt hårt ska tilläggas, så fick det svartvitrandiga sista ordet då Liverpool vek ner sig och Newcastles supersub Joe Willock kunde trycka in kvitteringen på stopptid. Ytterligare ett poängtapp och för mig personligen var det slutet på topp fyra-hoppet.

För morgondagens motståndare går det desto bättre. I torsdags stod man för en riktig uppvisning i Europa League-semifinalen mot italienska Roma. Bruno Fernandes och Edinson Cavani hade lekstuga och båda stod för två mål och två assist vardera. Slutresultatet skrevs till 6–2 och herregud vad det stinker Europa League-guld för Ole Gunnars mannar. I ligan har man i stort sett säkrat en andraplats trots poängtappet senast mot de bittra rivalerna Leeds. En match där man förövrigt skapade tillräckligt mycket chanser för att vinna. I och med krossen mot Roma förväntar jag mig att United ställer upp med ett starkt lag trots att semifinalreturen är kommande vecka.

När lagen möttes i ligaspelet i mitten av januari slöt det 0–0. En händelsefattig tillställning där inget av lagen förtjänade tre poäng. Veckan efter möttes man i FA-cupens fjärde omgång. Då drog de röda från Manchester det längsta strået i en match som svängde fram och tillbaka och till sist slöt 3–2. Bruno Fernandes blev då segerskytt med en frispark i matchens slutskede.

Historiskt sett har Liverpool alltid haft det svårt mot Manchester United, framförallt på Old Trafford. Senast man stod som segrare på drömmarnas teater var 2014. Jag tror tyvärr det blir tufft även imorgon. Liverpool har den största pressen på sig då det är en måstematch om man vill han minsta lilla chans på Champions League-spel nästa säsong. United kommer göra allt för att slå sina rivaler, och kan samtidigt spela mer avslappnat då man med största sannolikhet redan säkrat sin plats bakom Manchester City. Jag hoppas verkligen att fronttrion vaknar till liv och bjuder på ett fantastiskt anfallsspel, något som behövs för att slå United på deras hemmagräs.

Vad? Manchester United – Liverpool i omgång 34 av Premier League

Var? Old Trafford

När? Söndag, 17:30

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-05-01 15:03:00
Author

Fler artiklar om Liverpool