Inför matchen-intervjun: "Backlinjen måste vara felfri"

Inför matchen-intervjun: "Backlinjen måste vara felfri"

Ett effektivt omställningsspel, tätt försvar och en toppinsats från Rui Patricio är vad som krävs för att Wolves ska bräcka Liverpool på Anfield ikväll. liverpoolsweden.se kontaktade SwedeWolves ordförande Truls Månsson inför mötet.

Fem segrar, två kryss, tre förluster och totalt sjutton pinnar på tio matcher får ses som en fullt godkänd höst från er sida. Hur tycker du att spelet har sett ut? Har något förändrats från fjolåret?

"Förra säsongen kom vi sjua i ligan och nådde kvartsfinal i Europa League, men sedan dess har vi tappat tre spelare från vår ordinarie startelva: Diogo Jota, Matt Doherty och långtidsskadade Jonny Otto. Truppen är ju därför tunnare denna säsong, men å andra sidan har den unge anfallaren Pedro Neto utvecklats sensationellt - han hade lekstuga mot Arsenal. Det är väl lite Wolves idé att ständigt vara i förändring, nya unga spelare kommer underifrån och tar plats.

Senaste tiden har vi provat 4-2-3-1 med speedkulorna Adama Traoré – Daniel Podence - Pedro Neto bakom Raul Jiménez. Det har sett bra ut och vi har spelat en underhållande fotboll, tyvärr skadades ju Raul i senaste matchen så jag vet inte hur vi tänker ställa upp mot Liverpool, det vet nog inte ens vår head coach Nuno.Santo."


Förra helgens bortaseger mot Arsenal hamnade i skuggan av er interna skyttekung Raúl Jiménez otäcka huvudskada. Hur är det med honom? Hur viktig har han varit för Wolves de senaste säsongerna och hur tror du att laget kommer att formeras utan honom?

"Det var en otäck smäll när David Luiz satsade lite väl vårdslöst på en boll som redan var bortnickad, det såg illa ut när de skallade ihop och Raul är fortfarande på sjukhus. Han sägs ändå må hyfsat bra och ska åka hem på måndag. Raul gör ju alla målen, så han är otroligt viktig för Wolves. Men vi vann ju utan honom mot Arsenal, så jag tror att andra förstår att de måste kliva fram nu. Vi har ingen direkt ersättare tyvärr, så det är ett klart avbräck för oss. Om Nuno absolut vill behålla 4-2-3-1 så kan vi sätta in tonåringen Fabio Silva på Rauls plats, men frågan är om Fabio är redo för det. Jag tror inte Nuno är helt klar över hur han vill formera laget utan Raul."


Diogo Jota , tidigare i Wolves.

Ki-Jana Hoever, tidigare i Liverpool. 


Liverpool och Wolves gjorde två relativt stora affärer med varandra i somras när Diogo Jota lämnade för de förstnämnda och unge mittbackstalangen Ki-Jana Hoever gick i motsatt riktning. Vad har du att säga om Jotas utveckling på Merseyside och hur har Hoevers första månader sett ut i Wolverhampton?

"Det är så lustigt när Liverpool-fans frågar oss: ”Varför var inte Jota lika bra hos Wolves?”. Ähum, han var lika bra här! Gjorde bland annat hat-trick mot Espanyol och hat-trick mot Besiktas. Problemet med Jota är att han har ”perioder”. Han gör åtta mål på några matcher, sen händer inget på två månader. Han har alltid varit så. Ni kommer att upptäcka det! Ki-Jana Hoever är bara back-up i försvaret hos oss och har inte fått många minuter. Verkar lovande, men ingen som tar en plats i startelvan ännu."

Slutligen, vad måste stämma i Wolves för att man ska ha chans på poäng ikväll?

"Vi lär få kontringslägen och det är vi bra på. Om Nuno vågar behålla 4-2-3-1 så kommer Adama Traoré, Daniel Podence och Pedro Neto skapa väldigt stora problem för Liverpool med en enorm snabbhet i omställningarna, och då kan vi rent av vinna. Men om Nuno bestämmer sig för en mer defensiv laguppställning och visar alltför stor respekt, då kan vi i bästa fall rädda oavgjort. Oavsett måste backlinjen vara felfri och Rui Patricio i målet spela på absoluta toppen av sin förmåga. Rimligen förlorar vi med något mål, men hoppas i alla fall på en underhållande match och att vi inte får några konstiga VAR-beslut mot oss, det brukar vi få mot topplagen." 

***

Stort tack till Truls Månsson som ställde upp och svarade på våra frågor! 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-12-06 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool