Inför matchen-intervjun: “Bästa hösten på åratal”

Inför matchen-intervjun: “Bästa hösten på åratal”

Chelsea-redaktionens Mattias Henriksson ger oss en kungsblå uppdatering inför eftermiddagens toppmöte på Stamford Bridge.

Hur står sig Chelsea efter halva ligasäsongen spelad? Tankar om lagets höst?

– Ostoppbara när vi är som bäst och laget är (relativt) intakt. Sedan famlade vi med lite för mycket nonchalans med start från United hemma men fram till att FA menade att vi skulle lira, trots minsta truppen vi haft sedan PL inleddes, så kände jag att Chelsea kan vinna det här efterlängtade ligaguldet, framförallt med Tuchel. Folk har liksom talat om Chelsea med fasa - när upplevde vi det senast? Inte ens när vi vann CL snackades det lika frekvent. 

– Bästa höstsejouren på åratal för klubben på nästan alla plan - framförallt defensivt och hållna nollor. Våra egna produkter har producerat och stuckit ut där även Mendy överträffat alla rekord och alla gör mål i laget med nytt rekord i PL för mål bland försvarare redan nu. Enastående.

– En förlust sista tjugo matcherna (alla turneringar) checkade vi ut året med, trots det så lämnades det märkligt nog i lite moll och återigen har vi bättre statistik i ligan borta än hemma på Stamford. 

Mötet på Anfield blev ett ganska speciellt sådant. En riktigt underhållande första halvlek avslutades med ett omdiskuterat rött kort på Reece James och straff för Liverpool. Salah slog in straffen till 1-1 men Reds lyckades inte få in segermålet trots 45 minuter med en man mer. Hur minns du den matchen?

– Minns det på sådant vis du beskriver den i formuleringen och man fick lära sig att hands ofrivillig eller frivillig korrekt skall generera både rött kort och straff. I slutändan fick man vara nöjd med en poäng från kungsblått och det är alltid tragiskt när röda kort “försämrar” showen. van Dijk låste fast Lukaku och vi trampade vatten uppåt men Havertz nickmål till 0-1 var bortom enastående. 


Veckans snackis. 

Er anfallare Romelu Lukaku har varit i blåsväder på sistone efter att han i en intervju med Sky Italia kritiserat Tuchel och öppnat för en återkomst till Inter - dina tankar om det?

– Jag skrev en krönika om det - I nöd och lust, Lukaku - på vår Chelseasida men givetvis river denna intervju upp sår och ännu märkligare att det tog hela tre veckor innan den på allvar kom fram i solen. Lukaku för tre veckor sedan är en annan man än idag. Lukaku pratade då i en situerad position där han borde tänkt efter men ångrade väl sina sista beslut i Inter och Lukaku kommer som en miljardvärvning och förväntas ösa på men trampar lite vatten och försvinner sedan skadad och har knappt återvänt sedan dess - man får förstå mannens frustration.
 
– Dock skall givetvis Lukaku starta och han själv menade att han ska fortsätta vara professionell och vi alla kan ju se att Lukaku kanske varit vår bästa spelare senaste två matcherna - Tuchel har känts förvånad men knappast orolig och till och med ironiserat intervjun. 

– Har noterat att det varit mycket som stormat kring belgaren i sociala medier kring huruvida han skall stanna nu, men det är nonsens. Upp till bevis för honom och det kanske skapar en batalj utan dess like mot era fyrtorn i backlinjen och får ut det bästa ur besten. 

Slutligen, hur kommer Chelsea ta sig an matchen i eftermiddag? 

– Det mest intressanta blir ju huruvida Tuchel startar Lukaku - vilket han borde. Matchen blir nog även en vattendelare gällande framtida beslut kring hur Chelsea pallar trycket med (eventuellt) James och Chilwell borta för säsongen. Bör innebära att Alonso och Cesar spelar vilket ger en annan matchbild och mer möjlighet till rörlighet för Liverpools trio däruppe där Diogo Jota är en joker minst sagt, svårmarkerad. Chelsea lär vara bollhållande och tror matchen kommer att vara kontringsinriktad generellt.  

– Innan Tuchel hade Liverpool ett klart övertag på Chelsea senaste åren men sedan Tuchel har det blivit en vinst och nu senast en oavgjord mot Liverpool så förväntar mig inget defensivt trots att Chelsea har agerat fumligt där senaste tiden - för er som såg Brighton så förstår ni. 

– Känslan nu är 1X. 

***

Stort tack till Mattias Henriksson från Chelsea-redaktionen som svarade på våra frågor!

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-01-02 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool