Inför matchen-intervjun: "Det är orimligt att åka till Anfield och räkna med seger"

Inför matchen-intervjun: "Det är orimligt att åka till Anfield och räkna med seger"

En bra formkurva och en finurlig portugis på mittfältet. Gustav Kulle från Manchester Uniteds redaktion på Svenskafans inför mötet mot ärkerivalen Liverpool.


På söndag smäller det, rivalmöte och seriefinal. Hur är känslan inför matchen?

”God! Ni är självklart favoriter men jag känner att vi har relativt bra form och flera spelartyper som skulle kunna ställa till problem om allting klaffar.”


Liverpool-Manchester United är för många av lagens supportar den största matchen under säsongen. Utifrån en Unitedsynvinkel, hur mycket betyder mötena mot Liverpool?

”Det finns egentligen bara en riktig rival till oss och då är Liverpool. Lite artificiellt har andra lag i stundom bidragit med en tuff rivalitet, men ingenting går upp mot den historia (på och av planen) som finns mellan våra två klubbar.”

Efter uttåget ur Champions League har Manchester United radat upp vinster och toppar tabellen. Vem eller vilkas förtjänst är det?

”Vår tabellposition är en konsekvens av främst två saker: 1) Många av våra spelare presterar ungefär på normalnivå och med den kvalitet som finns i truppen ska det innebära en hög andel segrar och att 2) Flera lag underpresterar vilket gör att man just nu kan leda ligan med ett poängsnitt som hade inneburit en titel på 81 poäng i vår, vilket är väldigt lågt. Utöver detta är det förstås svårt att blunda för den otroliga påverkan Bruno Fernandes har haft på vårt lag sedan sin ankomst för ett år sedan där vi tagit flest poäng av samtliga klubbar.” 


Bruno Fernandes har gjort succé sedan ankomsten till Manchester United

Avslutnin
gsvis, Manchester United har inte lyckats besegra Liverpool i de fem senaste mötena. Vad blir nyckeln för att bryta denna svit?

"Skador till trots besitter Liverpool väldigt mycket kvalitet, så det är orimligt att åka till Anfield och räkna med seger. Jag tror att mycket kommer avgöras på mittfältet. Om vi kan få tag i bollen och inte behöva jaga och spela omställning hela matchen så tror jag att det finns gott om möjligheter att utnyttja de ytor en relativt svagt backlinje kan bjuda på. Där gäller det att vara klinisk och sätta sina chanser. Jag är svagt optimistisk och förväntansfull!”

***

Stort tack till Gustav Kulle som tog sig tid att svara på våra frågor!




 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2021-01-17 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool