Inför matchen-intervjun: "Det är två lag vars offensiv är deras främsta signum"

Inför matchen-intervjun: "Det är två lag vars offensiv är deras främsta signum"

Ett av världsfotbollens moderna klassikermöten stundar på Eastlands under söndagen. En person som har sitt fotbollshjärta i den ljusblå delen av Manchester är SportExpressens reporter Petter Landén. Liverpoolsweden.se vände sig till Petter med några frågor inför seriefinalen.

Det är inte ett ovanligt förekommande att dessa typer av stormöten blir en relativt stängd tillställning där lagen tar ut varandra. Vilka skulle du säga är vinnarna vid ett eventuellt kryss och vad förväntar du dig för matchbild?

– Det är två lag som sällan gör särskilt stängda matcher. Det är två lag vars offensiv är deras främsta signum och jag kan inte tänka mig att det här kommer att bli särskilt stängt. Jag förväntar mig att City försöker hålla i bollen och minimera möjligheten för Liverpool att sätta Diaz/Mané/Salah i bra lägen isolerade mot en ensam back. Men räknar samtidigt med att Liverpool kommer att sätta ett hårt tryck på City. För vinnarna vid ett kryss är definitivt City, då behåller de överhanden och har ett lättare återstående schema.

Under tidigare säsonger har man ofta pratat om Manchester Citys truppbredd och den enorma kvalitet som Pep Guardiola oftast har haft att tillgå på bänken. Skulle du säga att det är Liverpool eller Manchester City som har den starkaste truppen på pappret i nuläget?

– Det snackades även inför säsongen om Citys truppbredd, medan det egentligen var Liverpool som hade truppbredden. City har fler spelare som kan spela på fler positioner, men med värvningarna av framför allt Diaz och Konaté har Liverpool i år sett till att de har en av världens bredaste – och spetsigaste – trupper. Hatten av till dem för det.

Både Liverpool och Manchester City har andra halvan av ett dubbelmöte i Champions League nästa vecka och ett avancemang att tänka på. Hur tror du att det kommer påverka matchen på söndag?

– Egentligen inte särskilt mycket. City mötte ett lag som stod på egen planhalva i 90 minuter och City kunde anfalla i promenadtempo. Liverpool å sin sida hade lekstuga mot ett uppenbart sämre motstånd. Däremot kan den här matchen påverka framför allt Citys CL-äventyr framåt. För jag räknar med en rejäl urladdning på söndag och det blir inte kul att resa till Madrid direkt efteråt, oavsett hur matchen slutar.

Slutligen, vilka vinner Premier League 2021/22?

– Det gör Manchester City, men Liverpool vinner både FA Cupen och Champions League.

***

Stort tack till Petter Landén från SportExpressen som ställde upp och svarade på våra frågor!

Twitter: @petterlanden

Vi vill även starkt rekommendera podcasten ”Kick and rush” där Petter och bland annat Pontus Weinemo diskuterar Premier League på ett sakkunnigt och underhållande sätt!

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2022-04-10 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool