Inför matchen-intervjun: “Det mesta känns otroligt bra just nu”

Inför matchen-intervjun: “Det mesta känns otroligt bra just nu”

liverpoolsweden.se kontaktade Spurs-redaktionens Bror Hemming inför kvällens match.

Serieledning och ett Arsenal på väg mot nedflyttning - det måste kännas ganska bra att hålla på Spurs för tillfället?

“Ja, nog vore det synd att klaga. Det gäller att njuta så länge det varar. För även om det här kanske inte räcker hela vägen så måste jag erkänna att det har känts väldigt bra dom senaste veckorna. Matcherna har ofta sett stabila ut, och där har José Mourinho gjort underverk med defensiven, men det är framförallt mellan matcherna som det känns så mycket lättare än vanligt.”
 
Tongångarna var länge ganska negativa kring José Mourinho. Hur ser supportrarna på honom efter den här hösten?

“Det är klart att det fortfarande gnälls lite här och var, men dom flesta tittar på resultaten och tabellen och gillar läget. Men det måste sägas, förändringen började redan under Amazon-serien. Det var som att serien var gjord för att få supportrarna att ställa sig bakom Mourinho. Själv har jag inga invändningar mot Mourinhos Tottenham så länge man leder ligan…”

Tottenham stod för en riktigt intressant transfersommar där man hämtade in spelare som Gareth Bale, Pierre-Emile Højbjerg, Sergio Reguilón och Matt Doherty. Hur har de kommit in i laget?

“Det är väl lite olika. Pierre-Emile Højbjerg känns redan som en nyckelspelare även om jag personligen försöker hålla tillbaka lite när det kommer till hyllningar av nyförvärv som ännu inte spelat så länge i klubben. Sergio Reguilón har kommit in i det på ett bra sätt. Han är en riktig ytterback som tillför en offensiv dimension. Matt Doherty har inte riktigt motsvarat förväntningarna ännu samtidigt som Serge Aurier sett bättre ut än tidigare, så kanske att effekten av konkurrensen ändå gör att han är ett lyckat nyförvärv. Gareth Bale var det stora namnet, men Spurs har haft lyxen att spela in honom långsamt och förhoppningen är att han ska kunna in mer och mer i laget och göra verklig skillnad under våren.”


Världens i nuläget giftigaste anfallsduo? 


Nyförvärven i all ära men Spurs höst har främst präglats av firma Son & Kane. Vad har du att säga om den dynamiska duon?

“Båda spelar riktigt bra, och båda har gjort en grej av det här samarbetet vilket har lyft båda spelarna ytterligare. Harry Kane behöver plötsligt inte jaga mål utan kan istället söka Heung-min Son, och eftersom Son vet att Kane letar efter honom så behöver Son bara springa in i en öppen yta. Sen kan Kane fortfarande göra mål, så det mesta känns otroligt bra just nu.”

Slutligen, Tottenham har tagit poäng i alla traditionella topp sex-möten hittills, vad talar för att man gör detsamma mot Liverpool?

“Allt talar för en matchbild som José Mourinho vill ha. Liverpool kommer att föra spelet, medan Heung-min Son och Harry Kane har visat att dom har vad som krävs för att sänka svåra motståndare genom att ta tillvara på det som dyker upp. Det behöver inte gå vägen bara för att Mourinho får den matchbild som han vill ha, för Liverpool är bra, men Spurs ska i alla fall ha chansen även om det gäller att ha flyt i rätt lägen.”

***

Stort tack till Bror Hemming på Spurs-redaktionen som ställde upp och svarade på våra frågor!

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-12-16 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool