Inför matchen-intervjun: "Egentligen helt fantastiskt att man säkrat kontraktet"

Inför matchen-intervjun: "Egentligen helt fantastiskt att man säkrat kontraktet"

liverpoolsweden.se hörde av sig till Burnleysupportern Jack Watson inför kvällens ödesmatch på Turf Moor.

I skrivande stund ligger ni på en femtonde plats med säkrat kontrakt sedan några omgångar tillbaka. Samtidigt försämrar ni er placering från fjolåret. Hur tycker du att det har gått för Burnley den här säsongen?

— Med tanke på förutsättningarna (många skadade, inga nyförvärv, tunga spelartapp) så får ändå Burnley godkänt denna säsong. Det har funnits vissa toppar, men även dalar och säsongen får långtifrån toppbetyg. Tänker vi på att Burnley enbart hade två inspelade poäng från de sju första matcherna så är det egentligen helt fantastiskt att man säkrat kontraktet innan de sista omgångarna.

Liverpool hade 68 raka ligamatcher på Anfield utan förlust innan Burnley kom på besök och gjorde 1-0 på de röda i vintras, vad minns du från den matchen och hur högt rankar du den insatsen den här säsongen?

— Det var väl inte den mest välspelade matchen från något av lagen, men Burnley försvarade tappert och Liverpool lyckades inte ta sig igenom den starka försvarslinjen. Vinsten på Anfield måste ändå vara säsongens bästa resultat, men det blir lite mindre "slagkraftigt" med tanke på Liverpools efterföljande kollaps på den tidigare hemmaborgen. Det går dock inte ta ifrån Burnley den historiska betydelsen av vinsten, lagets första vinst på Anfield sedan 1974.


Förra mötet mellan lagen slutade 1-0 till Burnley på Anfield. 

Nu har ni chansen att förstöra för Liverpool igen som jagar sista Champions League-platsen. Vad tror du, vinner ni dubbelmötet med de regerande mästarna ikväll?

— Förhoppningsvis vill Burnley studsa tillbaka från lördagens smått katastrofala insats mot Leeds där man förlorade med 4-0. Kombinera viljan att studsa tillbaka med ett hemmastöd för första gången på 14 månader så ser våra chanser hyfsade ut. Liverpool är dock klara favoriter och lär även vilja göra allt för att ta den åtrovärda fjärdeplatsen framför Leicester eller Chelsea.

Slutligen, 3500 Burnleysupportrar kommer att välkomnas tillbaka till Turf Moor för första gången på 14 månader, exakt hur skönt känns det att det kommer att bli liv på läktarna igen?

— Det känns såklart superskönt, Burnley har ju haft det tufft på hemmaplan hela året och det är klart att tomma läktare kan spela in i detta. Staden Burnley blöder fotboll och är en av de städer som drabbats allra värst av covid-19-pandemin, och detta gör såklart att publikens återkomst blir än mer känslofyllt. Jag hoppas att allt återgår till det normala snart och att vi kan ha helt fullsatta läktare när nästa säsong drar igång och att Burnleys trogna supportrar kan bära fram laget till nya framgångar! 

*** 

Stort tack till Jack Watson från SvenskaFans Burnley-sida som ställde upp och svarade på våra frågor! 
 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-05-19 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool