Inför matchen-intervjun: "En spelare med ofantlig höjd och stor potential"

Inför matchen-intervjun: "En spelare med ofantlig höjd och stor potential"

Man United-redaktionens Sebastian Luuk inför kvällens möte på Anfield.

Cristiano Ronaldo har varit ifrågasatt under våren, men gjorde hattrick senast. Hur skulle du betygsätta hans återkomst till England hittills?

– 6 mål på 7 CL-matcher och 15 mål på 26 PL-matcher måste väl ändå ses som klart godkända siffror. Samtidigt har han stundtals sett oerhört loj och odelaktig ut i spelet, och därför har man väl ibland frågat sig om han verkligen är rätt typ av spelare för Manchester United på sikt. Totalt sett är jag ändå en av de som tycker att hans matchavgörande mål och spetsegenskaper är ovärderliga, även om han hackat i spelet. Skulle därför säga att hans återkomst har varit lyckad, med tanke på alla de matcherna han avgjort på helt egen hand. 

Anthony Elanga har fått sitt genombrott i United och har på senaste även tagit en tröja i landslaget. Vad har du att säga om honom? Hur mycket tror United på honom?

– En otroligt spännande spelare som verkligen tagit chansen och levererat. Hans speed och vilja att alltid utmana är unika egenskaper i truppen, och jag ser honom därför som en spelare med en ofantlig höjd och stor potential. Vad man har hört inifrån så verkar ju även United verkligen tro på Elanga. Han tog chansen direkt på Rangnicks första träning vid rodret och imponerade stort. Och efter några viktiga mål och assist är känslan att Elanga kommer fortsätta få ett stort förtroende i United. Det återstår att se om han kan göra ett lika bra intryck på Uniteds nästa tränare - något jag har svårt att se att han inte skulle göra.

Vinsten mot Norwich var jätteviktig i kampen om en CL-plats. Nu har ni tre poäng upp till fjärdeplatsen - klarar ni det?

– Nej. Tottenham går för bra och Arsenal har kommit längre med Arteta (trots svaga resultat på sistone). Kampen om fjärdeplatsen blir därför mellan någon av de två lagen, tror jag. Och kanske är det lika bra, så får United i lugn och ro bygga om laget nästa säsong med en långsiktig tränare och ett långsiktigt truppbygge. Vi har ändå inget i Champions League att göra för tillfället.

Erik ten Haag verkar bli Uniteds nya tränare när Ragnick lämnar över i sommar. Är ten Hag rätt man för att vända utvecklingen i klubben?

– Det tycker jag definitivt! Jag ska inte säga att jag sett alla Ajax matcher de senaste säsongerna, men däremot har man ju sett Ajax framfart i Champions League samt lagets fina spelarutveckling. Jag ser honom som en långsiktig lösning som måste få tid att i lugn och ro bygga om United från grunden. Det verkar dessutom som att han fått igenom sina önskemål om att få en ökad makt inom klubben när det kommer till helheten. Så jag ser honom definitivt som det bästa namnet på marknaden just nu. Det ska bli väldigt spännande att följa!

Slutligen, vilken matchbild tror du på ikväll?

– Jag förväntar mig ett Liverpool som kommer ösa på hemma på Anfield i högt tempo och med endast vinst i sikte. United ska vara otroligt nöjda om man ens kan fixa ett kryss. Förväntar mig därför att matchbilden blir lite som Manchester-derbyt på Etihad, dvs att United backar hem och satsar allt på kontringar. Med det sagt har jag inga förväntningar överhuvudtaget på att United ska ta poäng ikväll. Nivåskillnaden mellan lagen är på tok för stor.

***

Stort tack till Man United-redaktionens Sebastian Luuk (@sebastianluuk) som ställde upp och svarade på våra frågor! 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-04-19 13:09:54
Author

Fler artiklar om Liverpool