Inför matchen-intervjun: “Finns ett utbrett missnöje i supporterleden”

Inför matchen-intervjun: “Finns ett utbrett missnöje i supporterleden”

Gustav Kulle ger oss ett supporterperspektiv på Glazerfamiljens ägande av Manchester United och protesterna som det har triggat igång. — En tydlig avsaknad av kärlek till sporten och klubben är ju grund nog för att önska bättre ägare, säger han.

Följande intervju är en kompletterande fråga till artikeln som publicerades innan matchen som var planerad att gå av stapeln den 2 maj. 

Kvällens match sköts upp till ikväll efter vad som beskrivits som den största protesten i Premier Leagues historia utspelat sig utanför och inne på Old Trafford för lite drygt två veckor sedan. Varför protesterade folk? Hur har protesten tagits emot av supportrarna? Och tror du att den kommer leda till förändring?

— Protesterna var den tredje stora protestaktionen mot Glazerfamiljen och dess ägande av klubben. Det finns ett utbrett missnöje i supporterleden över hur klubbens ägare driver verksamheten och framförallt hur förvärvet en gång i tiden finansierades och de kostnader som absorberats av klubben som en konsekvens av detta. Jag upplever personligen att det finns många missuppfattningar, rent ekonomiskt, kring deras ägande men en tydlig avsaknad av kärlek till sporten och klubben är ju grund nog för att önska bättre ägare. Protesterna har hyllats brett både av våra fans och andras fans som en reaktion på att någon står upp mot de ”onda krafterna” inom fotbollen. Det är som sagt inte första gången som det protesteras vilt mot Glazers, så de är ganska luttrade vid de här laget. Jag tror inte att protesterna blir det som får bägaren att rinna över och leda till försäljning, däremot tror jag att de skrotade Superligan-planerna skulle kunna få dem att omvärdera sin investering. 

***

Stort tack till Gustav Kulle från Manchester United-redaktionen som svarade både i den ursprungliga intervjun och på vår kompletterande fråga! 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-05-13 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool