Inför matchen-intervjun: ”Finns naturligtvis en stor osäkerhet med en ny manager”

Inför matchen-intervjun: ”Finns naturligtvis en stor osäkerhet med en ny manager”

Brighton-redaktionens Bo Sjögren med sina tankar och funderingar kring fiskmåsarna inför mötet med Liverpool på Anfield i eftermiddag.

Efter en stark säsongsinledning parkerar Brighton på en fjärdeplats med 13 inspelade poäng på sex matcher. Vad ligger bakom den fina starten?
- Det är naturligtvis svårt att sätta fingret på något enstaka faktum. Det är ett långvarigt uppbyggnadsarbete som ligger bakom. Och det mest spännande är att det finns flera unga lovande spelare bakom dagens startelva som bara väntar på sin tur - lägg till exempel namnen Jeremy Sarmiento och Kaoru Mitoma på minnet, jag blir inte det minsta förvånad om de får sitt stora genombrott i år.

 Vilka spelare har övertygat mest hos fiskmåsarna så här långt in på säsongen?
- Det finns många, men för att välja ut fem skulle jag säga Alexis Mac Allister (argentinare namnet till trots) och Moises Caicedo på mittfältet och Leandro Trossard, Pascal Gross och Danny Welbeck i anfallet. Det betyder inte att försvaret direkt gjort bort sig, men de senaste åren har målskyttet varit akilleshälen, så jag hoppas de ursäktar att jag valt mer offensiva spelare.

 Det är svårt att inte nämna Graham Potter när man pratar om The Seagulls. Efter flytten till Chelsea känns det nu lite mer osäkert hur laget kommer prestera framöver. Vilka av Potters egenskaper som manager kommer vara mest saknade?
- Den frågan måste jag nog passa på. Roberto de Zerbi har ju valts just därför att han har liknande egenskaper och liknande spelidé som Potter. Kom igen om en månad, så har vi antagligen fått lite bättre grepp på vad i Potters utrustning som de Zerbi saknar. En sak vet vi ju redan, Potter behärskade det engelska språket på ett mycket bättre sätt än de Zerbi, men det borde inte betyda så mycket på fotbollsplanen.


Roberto de Zerbi gör sina första match som Brighton-manager. 

Inför mötet med Liverpool är känslan att Brighton verkligen kan få med sig något från Anfield. Hur går tankarna inför lördagens match?
- Det finns naturligtvis en stor osäkerhet med en ny manager, så jag tror inte att något resultat skulle förvåna mig. Jag har inte heller vant mig vid att Brighton kan åka till ställen som Old Trafford eller Anfield, och inte bara förväntas göra det svårt för hemmalaget, utan kanske eventuellt till och med plocka poäng. Om jag skulle tippa utgången skulle jag dock säga 2-1 till hemmalaget, men Chris Sutton i BBC tippar också Liverpoolvinst, vilket är ett gott omen...

 Slutligen, vad behöver Brighton göra för att på riktigt såra Liverpool?
- Mål, förstås! Danny Welbeck har gjort bra matcher så här långt, men inget mål än, så det börjar bli dags. Ett annat trick vore att hypnotisera Pascal Gross att det är Manchester United han spelar mot... Hur målen ska tillverkas vet väl bara de Zerbi, men om Potter hade varit kvar hade han säkert testat era ytterbackars försvarsegenskaper.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-10-01 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool