Inför matchen-intervjun: “Försvaret har börjat sätta sig”

Inför matchen-intervjun: “Försvaret har börjat sätta sig”

Fulhams spel har börjat ta sig, skottstopparen Alphonse Aréola är lagets viktigaste kugge och straffsumparen Ademola Lookman är förlåten. Redaktionen hörde av sig till journalisten, Fulhamsupportern och klubbmärkeskonussören Leonard Jägerskiöld inför eftermiddagens match på Craven Cottage.

Vad har du för tankar kring Fulhams höstsäsong? 

“Dessvärre misstänkt lik the Cottagers förra Premier League-sejour. Fram till nu i alla fall. Nu har spelet ändå sett bättre ut, försvaret har börjat sätta sig och nyförvärven börjar förstå varandra. Den väsentliga skillnaden är förstås också hur man tog sig an den här säsongen jämfört med senast. Då slängdes stora pengar på namn som lovade mycket. I år fanns varken den plånboken eller de förväntningarna. Skönt.”

Vilken typ av fotboll propagerar Scott Parker för och hur ser hans förtroende ut i klubben? 

“Parker är en brittisk pragmatiker. Säkerhet först och "spring tills du inte orkar längre-mentalitet" premieras. Något mer raffinerat kanske. Vad gäller förtroendet är han ihågkommen för sina fina dagar som spelare i klubben. Men varken det eller PL-platsen verkar dock duga för fansen som vill ha mer skönspel och bättre resultat. Styrelsen backar honom dock.”

Vem är lagets viktigaste spelare?

“I år? Alphonse Aréola. Att Fulham faktiskt sitter på en av seriens bästa burväktare påminner om när Edwin van der Sar glänste på Craven Cottage.”


"Där och då gillade ingen honom," säger Leonard om numera förlåtna straffsumparen Lookman. 

Ademola Lookman stod för höstsäsongens mest tragikomiska ögonblick när han i den 98:e minuten vid underläge 0-1 borta mot West Ham beslutade sig för att testa en panenkastraff - och misslyckades fatalt. Hur känner man egentligen som supporter när man ser något sådant? 

“Nej, det var en fruktansvärd supporterupplevelse. En given poäng slängdes bort i ett idiotiskt försök till fåfänga. Där och då gillade ingen honom. Ett par dagar senare tyckte man snarare synd om Lookman. Och sen dess har han fått fortsatt förtroende och dessutom gjort det bra. Bara för oss alla att gå vidare.”

Avslutningsvis måste vi fråga dig som klubbmärkesexpert, hur högt håller du Liverpools emblem?

“Om vi pratar om det riktiga klubbmärket, och inte den ensamma Liverbirden, så gillar jag det skarpt. Finns många mer bildsköna kreationer men sett till symboliken är det svårslaget. Liverbird, Shankly Gates, Eternal Flame. Fenomenalt!”

***

Stort tack till Leonard Jägerskiöld som ställde upp och svarade på våra frågor! Och om ni är intresserade av att läsa mer om klubbmärken kan undertecknad varmt rekommendera att inhandla hans bok “Fotbollens heraldik”. Perfekt på soffbordet i varje fotbollsälskares hem. 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-12-13 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool