Inför matchen-intervjun: “Han är en av de mest underskattade ledarna och mittbackarna i ligan”

Inför matchen-intervjun: “Han är en av de mest underskattade ledarna och mittbackarna i ligan”

Burnley-redaktionens Jack Watson snackar nya ägare, försvarsgeneralen Ben Mee och vikten av att göra mål på Anfield.

Burnley fick en ny ägare vid årsskiftet - ALK Capital - vilka är de för några och vad betyder ägarbytet för klubben rent sportsligt?

“ALK är ett investmentbolag från USA ledda av den framgångsrika finansmannen Alan Pace som tidigare haft en karriär på Wall Street. Ännu vet vi inte så mycket om dem, men de tidiga signalerna är positiva. Pace och ALK verkar ha en strategi som bygger på evolution snarare än revolution och kommer inte att göra några större förändringar som riskerar att sätta Burnleys framtid i obalans. Rent sportsligt förändras nog inte så mycket så länge Dyche är vid rodret, men vi har sett att Dyche kan få ut mer attraktiv fotboll från sitt lag när han har rätt spelarmaterial (exempelvis uppflyttningssäsongen 15/16 då vi gjorde flest mål i ligan och säsongen 17/18 då vi slutade 7:a). Förhoppningen är att ALK kan bidra med investeringar som hjälper Dyche att bygga en trupp som inte beror lika mycket på prestationerna på 3-4 spelare i laget.”

16 pinnar på 17 matcher och fyra poäng ned till strecket, vad ger du för betyg till The Clarets säsong hittills?

“Betyget är en svag femma. Det är svårt att se hur vi skulle göra mycket bättre med tanke på de förutsättningarna vi hade inför säsongen (skador, utgående kontrakt, osv.), men samtidigt saknas den där spetsen som vi brukar få från våra anfallare. Chris Wood, Ashley Barnes och Jay Rodriguez har dock alla tappat formen helt och vi har därför inte gjort lika många mål som vi brukar. Defensiven är det dock inga problem med, vilket ändå måste ses som positivt.”

Hur är förtroendet till tränare Sean Dyche?

“Förtroendet för Dyche är som vanligt högt med tanke på att han tagit oss ur liknande situationer tidigare. Det har dock yttrats en del missnöje kring Dyches ovillighet att mixtra med sin föredragna startelva - framförallt tycker många att Dyche inte ger en ärlig chans till fjärdestrikern Matej Vydra som brukar se pigg ut när han gör inhopp. Jag tror att Dyche hoppas att hans föredragna anfallspar bestående av Wood och Barnes spelar sig i form, men just nu ser det faktiskt ut som att de blir sämre snarare än bättre. Vi får se om han gör någon ändring i startelvan imorgon.”

Vem är lagets viktigaste spelare?

“Jag brukar säga att det i Dyches lagbygge inte finns en spelare som är viktigare än någon annan. Men det går inte att bortse från Burnleys uppsving i form sedan försvarsgeneralen Ben Mee kommit tillbaka till startelvan. Vi började säsongen med en skada på Mee som gjorde att han missade alla matcher fram tills den 6/11, sen dess har vi börjat vinna matcher och hålla fler nollor vilket inte kan vara ett sammanträffande. Mee är utan tvivel en av de mest underskattade ledarna och mittbackarna i hela Premier League och jag är förvånad men också tacksam över att han inte ådrar sig mer intresse från andra klubbar.”

Vad behöver klaffa i Burnley för att de ska åka hem till Lancashire med ett resultat från Anfield?

“Burnley behöver helt enkelt börja göra mål. Att hålla nollan på Anfield är svårt, så det krävs definitivt att Burnley gör mål för att ta ett resultat. Med tanke på den dåliga statistiken framför mål hittills talar inte mycket för att vi kommer göra det, men rätt som det är kan det ju klaffa och jag är säker på att laget vill undvika att förlora sin tredje match på raken.”

***

Stort tack till Jack Watson på Burnley-redaktionen som ställde upp och svarade på våra frågor!

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-01-21 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool