Inför matchen-intervjun: ”Har lyckats störa topplagen tidigare”

Inför matchen-intervjun: ”Har lyckats störa topplagen tidigare”

West Ham-redaktionens Emanuel Andersson delar med sig av sina tankar och åsikter inför kvällens drabbning mellan lagen på Anfield.

Ett Champions League-jagande West Ham gästar Anfield i hopp om att ställa till det för ett Liverpool i fin form. Hur går dina tankar inför matchen?

- Vi har inget att förlora i denna match, tyvärr är mina förväntningarna ganska låga och det blir svårt att få med sig några poäng. Vi har dock lyckats störa de förväntade topplagen denna säsongen, vilket ni i säkert kommer ihåg från mötet på London Stadium. Även Chelsea har vi lyckats besegra på hemmaplan. Liverpool ser oerhört starka ut för tillfället och verkar vara formtoppade nu när vårsäsongen börjar och pokaler ska delas ut.
  
David Moyes gäng är verkligen med och hugger om Europaplatserna även denna säsong. Är du nöjd med säsongen så här långt?

- Det är jag absolut, Moyes och kompani har gjort en fantastiskt säsong så långt. Att vi lyckats hålla oss i toppskiktet av tabellen samt tagit oss till slutspelet i Europa League är fantastiskt. Vi är inte vana att spela så här många matcher som det blivit denna säsong med avancemang i de inhemska cuperna och Europa League-spel. Truppen är väldigt tunn om man jämför med lagen som är vana vid att spela två matcher i veckan. Jag tycker att det har börjat synas på spelarna då de ser ganska slitna ut nu och spelet flöt bättre under hösten. Har fortfarande lite svårt att släppa att vi inte förstärkte truppen under januarifönstret för att ge oss bättre förutsättningar för andra halvan av säsongen.


David Moyes gäng har stått för ännu en riktigt fin säsong så här långt. 

Ni tog en stark 1-0-viktoria senast hemma mot Wolverhampton. Vad kan laget ta med sig från den matchen in till kvällens drabbning?

- Det var vår bästa match på länge skulle jag säga. Försvarsspelet var bra och vi lyckades skapa många chanser och vann matchen rättvist. Jag hoppas att vi kan ta med oss just ett starkt försvarsspel även till Anfield. Vi spelade även i FA-cupen i veckan men tyvärr åkte laget ut då. Något positivt från den matchen var att Antonio äntligen gjorde mål igen efter en lång måltorka, vilket kan visa sig vara viktigt inför slutskedet av säsongen. Ifall vi kan få tillbaka en Antonio i samma form som under början av säsongen får vi en helt annan dimension i det offensiva spelet. 

Det är ett riktigt getingbo just nu kring Europaplatserna i tabellen. Vad kommer krävas av Hammers under slutskedet av säsongen för att de återigen ska ta sig ut i Europa?

 - Truppen är väldigt tunn och vi ska spela många matcher i Europa League och i ligan. Våra nyckelspelare måste få hålla sig skadefria. Skulle Rice, Bowen, Antonio eller Zouma åka på en skada blir det nog väldigt tufft och jobbigt, så pass tunn är truppen.

Slutligen, vad får vi se för typ av match?

- Liverpool kommer äga bollinnehavet och styra spelet och vi kommer ligga lågt. Vi kanske ställer upp med en fembackslinje och främst satsar på kontringar via Bowen och Antonio. Nyckeln tror jag blir att inte släppa in ett tidigt mål och stå emot trycket första kvarten. Sedan är det viktigt om vi kan försöka utnyttja en kontring eller en offensiv fast situation, där vi är väldigt farliga med många starka huvudspelare. Spelbolagen ger Liverpool 75% chans att vinna och de är ju med all rätt stora favoriter, men jag håller tummarna för en skräll!

 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-03-05 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool