Inför matchen-intervjun: ”Hoppas Brewster gör mål”

Inför matchen-intervjun: ”Hoppas Brewster gör mål”

Blades-redaktionens Ola Paulsson delar med sig av sina tankar inför kvällens möte på Anfield.

Fem matcher in på ligasäsongen och fortfarande ingen trepoängare, hur har spelet sett ut? Har man gjort sig förtjänta av mer än endast en poäng?

"Ligastarten har tyvärr inte gått enligt förväntan. Laget borde ha plockat fler poäng. Matcherna mot Aston Villa och Leeds kunde Sheffield United likaväl ha vunnit. I den senaste matchen mot Fulham hemma borde The Blades haft ledningen i paus. Dock ska vi vara glada att vi blir tilldelade en straff som åtminstone gör att vi fick poäng."

Ni har endast gjort två mål framåt så här långt. Hur stora förväntningar har man på att Rhian Brewster ska bumpa upp de siffrorna?

"Rhian Brewster hoppas vi ska bidra med mycket framöver. Han är ju en spelare som vi hoppas ska kunna utvecklas och naturligtvis göra mål. Tillsammans med den just nu skadade Lys Mousset så kan de utgöra ett bra anfallshot. Så visst, det hade ju varit lite kul om Brewster skulle kunna göra mål på Anfield. I förlängningen hoppas jag att Brewster kommer bidra till att laget börjar klättra i tabellen och att man även spelar i Premier League 21/22!"

Ni tappade en av förra säsongens bästa slipsar i Dean Henderson när denne återvände till Man United i somras. In kom 22-årige Aaron Ramsdale för i runda slängar 19 miljoner pund. Hur har han sett ut så här långt?

"Målvakten Ramsdale har faktiskt spelat riktigt bra under de inledande matcherna. Tycker han blir bättre och bättre för varje match. Han är ju också ung och kommer bara att bli bättre och bättre. Visst Henderson kommer saknas, men Ramsdale är en perfekt ersättare."

Slutligen, vilka chanser ger du Blades på Anfield i kväll?

"Matchen mot Liverpool blir självklart mycket tuff. I den här situationen måste man också tänka på att Vi saknar O'Connell, Fleck och Mousset. Till detta ska vi också tänka på att självförtroendet är lågt. Tyvärr tror jag det blir svårt att plocka poäng på Anfield. Jag hoppas att vårt försvarsspel kan ligga lågt och vara disciplinerat. Samtidigt måste jag ju medge att det känns bättre att möta Liverpool, Manchester City och Chelsea just nu eftersom poäng i någon av dessa matcher känns som en bonus. Det hade varit intressant att se Sheffield United ta ledningen mot Liverpool och efter det se ett starkt försvarsspel. Själv hoppas jag Brewster gör mål samt att Sharp får chansen att göra sitt 100:e mål för Sheffield United."

***

Stort tack till Ola Paulsson på Blades-redaktionen som tog sig tid och svarade på våra frågor! 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-10-24 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool