Inför matchen-intervjun: "I behov av ett tränarbyte"

Inför matchen-intervjun: "I behov av ett tränarbyte"

Brendan Rodgers hänger löst inför kvällens möte med sin gamla klubb. – Jag skulle bli väldigt förvånad om han leder laget när vi går in i mars, säger Leicester-skribenten Ludvig Heinz till liverpoolsweden.se.

Bittert nederlag mot rivalen Nottingham Forest i FA-cupen senast och inte en seger i ligan sedan mellandagarna - hur är läget i Leicester just nu? 

– Ska jag vara ärligt vet jag knappt själv vart klubben befinner sig just nu. Efter FA-cupvinsten i slutet av förra säsongen så har laget inte alls gått att känna igen. Den optimism som fanns inför säsongen har helt försvunnit och känslan är att inte ens spelarna tror på det längre. Jag skulle tro att Leicester är i behov av ett tränarbyte som förhoppningsvis skulle kunna motivera en hel del spelare och inte minst förbättra resultaten, för just nu ser vi ut som ett sjunkande skepp. 

Hur är förtroendet för Brendan Rodgers?

– Jag har alltid varit mycket lojal mot Rodgers, men på senare tid har det varit svårt att försvara honom. Känslan är att han inte bryr sig längre och med den inställning förstår jag inte hur han fortfarande får vara kvar. Det har florerat en hel del på sociala medier angående Rodgers märkliga uttalanden under presskonferenser och intervjuer, om hur laget tidigare “överpresterat” och hur han skuldsätter spelarna för att inte kämpa. Jag kommer alltid vara tacksam för allt Rodgers gjort för klubben, men i ärlighetens namn så börjar hans tid i klubben gå mot sitt slut. Jag skulle bli väldigt förvånad om han leder laget när vi går in i mars.

Er senaste trepoängare i ligaspelet kom mot just Liverpool. Då blev det 1-0 på King Power Stadium i slutet av december. Vad minns du från den matchen?

– Jag skulle väl säga att den matchen var en av de få ljusglimtarna under säsongen. Inför matchen så hade jag inga stora förhoppningar inte minst på grund av att vi 48 timmar tidigare släppt in sex mål mot Manchester City. Just därför kändes det väl ännu bättre när Leicester faktiskt motbevisade en pessimistisk supporter genom att både vinna och hålla nollan. Jag hoppades väl dock att den vinsten skulle bli säsongens vändpunkt, men där hade jag allt fel. 

Slutligen, hur kommer Leicester ta sig an kvällens match?

– Jag säger som senast inför matchen på King Power och hoppas på ett liknande utfall. Liverpool lär vara totalt dominanta och Leicester får kontra så gott det går. Jag hoppas bara att vi inte blir förödmjukade. 

***

Stort tack till Ludvig Heinz på LCFC-redaktionen som ställde upp och svarade på våra frågor! Läs deras rapport inför matchen HÄR

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-02-10 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool