Inför matchen-intervjun: “Krävs en helgjuten försvarsinsats”

Inför matchen-intervjun: “Krävs en helgjuten försvarsinsats”

LFC-redaktionen tog kontakt med en försiktigt optimistisk Arsenalsupporter inför kvällens toppmöte på Anfield.

Idel segrar så här långt och ett nykritat avtal med Auba - det måste kännas bättre än på länge att hålla på Arsenal?

“Det har varit några år av motgångar, från det deppiga i att se Arsene Wengers slutgiltiga stagnation i klubben via allt sämre ligaplaceringar till det totala haveri som Emery-eran slutade i. Så att nu få andas lite optimism igen är klart uppfriskande. Arteta känns som en man med en plan och Aubameyang är en spelare som på egen hand kan avgöra matcher mot alla lag, så att han blir kvar i klubben är en annan anledning till att vara positiv.”

Hur har era nyförvärv sett ut så här långt?

“Två av dem, Saliba och nye målvakten Runarsson, har ännu inte spelat, så där vågar jag inte ha en åsikt. Willian har inte överraskat, vad han tillför är känt sedan tiden i Chelsea och han bidrar med rutin och kreativitet offensivt. Jag tycker att Gabriel i backlinjen ser spännande ut. Han har varit vassast av nykomlingarna så här långt, kraftfull, placeringssäker och ett hot på offensiva fasta situationer.”


Pierre-Emerick Aubameyang har redan nätat mot Liverpool den här säsongen. Här med en fullträff i Community Shield. 

Liverpool på Anfield blir säsongens första (och största) test. Vilken typ av matchbild förväntar du dig? Blir det en upprepning av segern i Community Shield? 

“Jag förväntar mig att det blir en matchbild där Liverpool kommer ha mycket boll och Arsenal jobbar för att få till kontringslägen på Auba. Det kommer nog påminna om Arsenals FA-cupsemifinal mot Manchester City i somras, där det var typ 90-10 i bollinnehav men Arsenal höll tätt bakåt och var dödseffektiva framåt. Det kräver en helgjuten försvarsinsats av Arsenal mot Liverpool, för annars kommer hemmalaget göra processen kort. Arteta har gjort det bra i matcherna mot topplagen på sistone, så jag är försiktigt positiv vad gäller Arsenals chanser. Men en sådan positiv grundsyn har man ju fått äta upp förr…”

***

Stort tack till Arsenal Swedens ordförande Axel Asplund som ställde upp och svarade på våra frågor!

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-09-28 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool