Inför matchen-intervjun: “Positiva vindar på Villa Park”

Inför matchen-intervjun: “Positiva vindar på Villa Park”

Den lovande ligastarten, Jack Grealish betydelse och bittra minnen från fjolårets möte var alla ämnen som betades av när liverpoolsweden.se tog kontakt med Pär “Coreopsis” Johansson från Villa Sweden inför kvällens möte i Birmingham.

Två raka segrar i ligastarten och senast en mycket övertygande sådan borta mot Fulham, dina tankar om er start på säsongen?

“Den positiva starten är egentligen en fortsättning på hur vi startade efter uppehållet i våras. Ett mycket tajtare försvarsspel, mer välorganiserat och en känsla av att vi tror på det vi gör. Sedan har vi hittills haft ett väldigt lyckat transferfönster där vi förstärkt på flera positioner som vi var tunna på. Överlag blåser det positiva vindar på Villa Park men jag är luttrad nog för att veta att det kan vända när som helst…”

Jack Grealish är lagets självklara katalysator och stora stjärnspelare. Trots ut-rykten valde han nyligen att krita på ett nytt långtidskontrakt. Hur mycket betyder han för klubben?

“Det går nog inte att underskatta Jack Grealish betydelse för Aston Villa. För det första är han en av Englands bästa spelare just nu och sedan har ett enormt symbolvärde för klubben. En egen produkt, Villa-fan sedan födseln och med en farfar som också spelat för Villa. En modern Steve Bull, Matt Le Tissier eller Steven Gerrard om du vill. Nu vill det till att klubben levererar också så inte nya locktoner får honom på andra tankar.”


Dean Smith är kvar vid rodret. 

Förra säsongen klarade ni kontraktet med minsta möjliga marginal, vad tyder på att ni slutar högre upp i år? Hur lyder förväntningarna? 

“Ja, det var en pärs ända till sista sparken förra säsongen och även om det var en härlig känsla när det var klart så föredrar jag nog en lugnare avslutning i år eller nervositet i jakten på en högre placering... Det som tyder på en högre placering i år är att vi fortsätter utvecklas och följer den långsiktiga planen som satts upp av våra ägare och vår ledning. Vi har förlängt med ett par nyckelspelare, fått till oss några riktigt bra lirare på nyckelpositioner, knutit till oss Premier League-vinnaren Craig Shakespeare och framförallt så är jag glad att ägarna vågade stå fast vid Dean Smith och hans stab när det blåste snålt under förra säsongen. Kontinuitet är inget vi Aston Villa-fans är vana vid och det är skönt att det betalade sig med nytt kontrakt.”

Slutligen, förra säsongen var ni bara några minuter från att ta hem alla tre poängen när Liverpool kom på besök. Hur stora chanser ger du Villa att ta revansch ikväll? 

“Ja, usch, den förlusten var riktigt sur och den speglar tyvärr hur stora delar av säsongen såg ut. Missade chanser, horribla baklängesmål (gärna i slutsekunderna) och misstag som bara spelare utan självförtroende gör. Matchen är 90 minuter och bollen är rund men allt annat än en bekväm vinst för Liverpool är en stor skräll såklart så chanserna för vinst för Villa är små.”

***

Stort tack till Pär “Coreopsis” Johansson från Villa Sweden som ställde upp och svarade på våra frågor!

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-10-04 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool