Inför matchen-intervjun: "Riktigt bra i omställningarna"

Inför matchen-intervjun: "Riktigt bra i omställningarna"

Premier League är tillbaka efter landslagsuppehållet, och först ut är matchen mellan Wolverhampton och Liverpool. Inför matchen har Liverpoolredaktionen varit i kontakt med Magnus Bengtsson som är skribent för Wolves på SvenskaFans. "Tror inte Liverpools halvkris är över ännu", säger han.

Det har varit en tuff start för Wolves, bara tre poäng och lika många förluster på fyra matcher. Vad är tankarna kring säsongsinledningen, och vad är förhoppningarna för säsongen i helhet? 
– Inledningen har väl varit ungefär som förväntat. Kanske lite bättre spel än väntat och någon poäng mindre än väntat, men inga stora avvikelser. Förhoppningen är att vi hänger kvar med god marginal i både tid och poäng. Ambitionsnivån är ju sänkt denna säsongen och nytt kontrakt är enda egentliga målsättningen.

Liverpool har inlett säsongen starkt efter ett svagt fjolår, vad säger du om motståndet? 
– Tror inte Liverpools halvkris är över ännu, men även om det inte blir serieseger är det ju ändå ett givet lag för topp 5. Kort sagt ett lag som är betydligt bättre än Wolves.

Sedan Wolves återvände till Premier League inför säsongen 2018 har Liverpool vunnit tio av tretton möten i ligan. Vad krävs för att Wolves ska bryta den negativa resultattrenden? 
– Förstår inte riktigt vinklingen i frågan. Vi har redan vunnit två gånger mot Liverpool under 2023, så den negativa trenden är redan bruten.

Vad behöver Liverpool se upp för mot detta Wolves, och vad behöver Wolves tänka på när Liverpool beger sig till Molineux? 
– Spelar man som Man U gjorde mot Wolves, dvs offensivt balanserat med dålig press, så är Wolves riktigt bra i omställningarna. Inget lag har haft så många avslut på Old Trafford på åratal (var det 17 år?) som Wolves hade i premiären, men å andra sidan är vi värdelösa på att få bollen i nät. Så Liverpool behöver nog inte vara så oroliga att matchen på Molineux även denna säsong slutar 3-0.

Slutligen, hur tror du att matchen slutar?
– Hoppas såklart på att Wolves snubblar in ett par mål och vinner med 2-1, men realistiskt slutar det väl något i stil med 1-3. Vem som gör målen struntar jag i, men Gerrard nickar väl som vanligt in en mot oss, och sedan kanske Steve Heighway drar en rökare i krysset, plus tredje på en feldömd VAR-straff. Typ nåt sånt.

Vi tackar Magnus och önskar Wolvesredaktionen lycka till med säsongen (bortsett från imorgon och returmötet).

TV: Höjdpunkter från Wolves senaste hemmamöte mot Liverpool

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-09-15 18:37:00
Author

Fler artiklar om Liverpool