Inför matchen-intervjun: "Ska jag vara ärlig så hoppas jag bara att vi inte blir förödmjukade"

Inför matchen-intervjun: "Ska jag vara ärlig så hoppas jag bara att vi inte blir förödmjukade"

Inför drabbningen mot Leicester kontaktade liverpoolsweden.se Ludvig Heinz från Leicester-redaktionen, för att ge sin syn på kvällens hemmalag.

Utan att detaljerat ha följt majoriteten av Leicesters matcher den här säsongen, pekar resultatraden och tabellplaceringarna i den inhemska ligan såväl som i det europeiska cupssplelet på att säsongen inte varit någon succé, vad har gått snett under första halvan av säsongen?

Jag skulle säga att det stora problemet har varit lagets defensiv. Visserligen har Rodgers fått klara sig utan skadade Wesley Fofana och James Justin, men samtidigt går det inte att skylla det svaga försvarsspelet endast på skador. Spelarna har sett helt vilsna ut och att försvara fasta situationer är vi helt och håller usla på. Det hör nu till vanligheterna att räkna med ett insläppt mål varje gång motståndarna tilldelas hörna. Om jag minns rätt så har endast Leeds och Norwich släppt in fler mål i Premier League denna säsong, det säger en del om Leicesters defensiv.

Under en viss period ryktades det om att Brendan Rodgers skulle lämna sin post för större uppdrag, men just nu känns det snarare som att den före detta Liverpooltränaren ska vara tacksam om han får ha kvar sitt uppdrag. Hur går dina tankar kring nordirländaren?

Det har varit en hel del dispyter den senaste tiden huruvida Rodgers ska få vara kvar eller inte och jag har väl varit lite till och från i den frågan. Det går aldrig att frånta nordirländaren vad han lyckats uppnå med lilla Leicester, men samtidigt tycker jag inte att man sitter säkert på grund av gamla meriter. Jag anser dock fortsatt att han ska få vara kvar. Säsongen är till stora delar redan körd och att byta tränare nu ser jag inte som nödvändigt. Jag skulle låta Rodgers vara kvar säsongen ut och ge honom sommaren till att köpa in rätt spelare.

Ni stod för en aktiv sommar där ni rekryterade unga, spännande talanger blandat med rutinerade Premier League spelare. När ungefär halva säsongen har avverkats, hur skulle du utvärdera nyförvärven, vem eller vilka har stuckit ut mest etc?

Jag är framförallt nöjd med värvningarna av Patson Daka och Boubakary Soumare. Den förstnämnda har imponerat stort, inte minst i Europa League, och jag skulle nog tro att Leicester i Patson Daka hittat en potentiell ersättare till Jamie Vardy. Soumare har väl inte stuckit ut lika mycket men han har visat prov på fina kvalitéer. Får fransmannen lite mer tid att etablera sig så kan han komma att bli mycket värdefull. Även Ademola Lookman är värd att nämnas. Lånet från Leipzig har sett mycket intressant ut när han fått chansen.

Om du sneglar över på motståndarnas trupp, vem eller vilka spelare fruktar du mest inför drabbningen?

Det hade varit orimligt att inte nämna Mohammed Salah. Enligt mig den bästa spelaren i världen just nu och bara tanken på den interna matchen mellan Salah och Jannick Vestergaard gör mig mörkrädd.

Slutligen, vad tror du att vi får för matchbild på King Power Stadium?

Ett skade- och sjukdomsdrabbat Leicester mot ett starkt Liverpool. Jag förväntar mig en liknande matchbild som mot Manchester City senast. Liverpool kommer troligtvis vara totalt dominanta och Rävarna får försöka kontra så gott det går. Ska jag vara ärlig så hoppas jag bara att vi inte blir förödmjukade.





 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2021-12-27 23:24:00
Author

Fler artiklar om Liverpool