Inför matchen-intervjun: ”Tänk vad bra det kan bli om man ger spelare och tränare lite tid”

Inför matchen-intervjun: ”Tänk vad bra det kan bli om man ger spelare och tränare lite tid”

Arsenal-redaktionens Sebastian Ahokas delar med sig av några tankar om serieledarna inför eftermiddagens stormöte på Anfield.

Det är ett Arsenal som bara ångar på som gästar Anfield. Hade du ens kunnat drömma om det som utspelar sig nu inför säsongen?
- Verkligen inte! Väntar bara på att vakna ur denna underbara dröm och vakna upp till en tiondeplats och Mustafi som mittback. Den gooner som säger att den trott eller drömt om en säsong som denna ljuger. Oavsett hur detta slutar så kommer det garanterat vara en säsong som kommer att leva sig kvar länge hos folk och en säsong som förhoppningsvis är början på något riktigt bra.

Vilka är de viktigaste nycklarna bakom den framgångsrika säsongen enligt dig?
- Det känns som att det är flera nycklar som ligger bakom, både stora och små. Det handlar dels om att Arteta fått tid att omvandla klubben och spelet efter hans tänk. Sen handlar det bland annat om att alla spelare spelar på sin högsta nivå. Ta bara en spelare som Xhaka, som gått från utbuad och svag till älskad och en pelare. Tänk vad bra det kan bli om man ger tränare och spelare lite tid.

Med fem poäng ner till City ser utgångsläget för en efterlängtad ligatitel sannolikt bra ut. Tror du att ni grejar det?
-Det är märkligt det där med tro och tvivel när det kommer till Arsenal. Efter alla år där vi fått förväntningarna och tron krossad är det få som faktiskt vågar tro att det ska gå hela vägen. Jag själv tror att City i slutändan kommer att gå om oss, men det gör inget. Målet för säsongen är och har alltid varit en CL-plats. Det är åtminstone vad jag intalar mig för att inte bli för besviken i maj.

Trots Liverpools svaga säsong väntar nu lite av en mardrömsarena de senaste säsongerna för Mikel Artetas mannar. Hur går tankarna inför matchen?
-Var du tvungen att påminna mig om det? Matcherna på Anfield ger inget annat än mörka minnen och magsår. Det känns verkligen som att det inte går att vinna där. Men i år är uppenbarligen ingen vanlig säsong för Arsenal, så vill ändå någonstans tro att Klopp och The Kop äntligen ska kunna tystas. Men jag är tveksam och orolig.

Slutligen, vad blir avgörande på Anfield?
-Oj! Bra fråga. Viljan och att alla presterar på topp skulle jag nog säga. Arteta och spelarna pratar om resterande ligamatcher som cupfinaler, så spelsuget och viljan finns definitivt där. Är bara Saka, Jesus, Trossard, Xhaka och alla andra spelare i toppform så tror jag att det kan bli en riktigt kul söndag - åtminstone för Arsenal.

TV: Höjdpunkter från höstens möte mellan lagen på Emirates
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-04-09 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool