Inför matchen-intervjun: "Till Elland Road kommer ingen och leker sig till en seger"

Inför matchen-intervjun: "Till Elland Road kommer ingen och leker sig till en seger"

liverpoolsweden.se hörde av sig till Thom Mattsson på Leeds-redaktionen inför söndagens match.

1. Ni har haft lite av en trevande start nu i inledningen av säsongen. Att förlora mot Manchester United och kryssa mot Everton kommer fler lag göra men jag som har tagit mig tiden att faktiskt kolla på Leeds nu i uppstarten tycker inte att det känns lika energiskt och hotande som ifjol. Finns det en risk att ni har blivit lite genomskådade och att dom andra lagen har tydligare strategier för hur dom ska handskas med Bielsas lite ”speciella” spelsätt?

"-Nej det tror jag inte. Vi hörde även förra året att lagen skulle lära sig hur man körde över Leeds men säsongen slutade med Leeds som ett av ligans mest formstarkaste lag. Faktum är att, ja, vi kommer förlora matcher men vi kommer vinna fler än vi förlorar tack vare vårt spelsätt där spelarna i synnerhet ofta är bättre tränade än motståndarna. Allt handlar om vi får ha våra nyckelspelare skadefria. Om vi inte drabbas hårt av skador finns det inget som stoppar Leeds från en likande position som förra året, förhoppningsvis ännu bättre."

2. När lagen möttes förra säsongen så blev det en sprakande tillställning i premiärmatchen på Anfield och sen på våren en lite mer försiktig match på Elland Road. Vad tror du att vi kommer få se för typ av match på söndag? 

"-Det kommer garanterat bli en sevärd match i ett rasande tempo. Jag ser en match som kommer sluta oavgjort, troligen 2-2 eller 3-3. Två offensiva lag som inte ”kommer ta ut varandra” utan mer öppna upp och tillåta varandra att anfalla och därefter kontra sönder motståndaren. Leeds behöver vinna men kommer få det hett om öronen. Till Elland Road kommer ingen och leker sig till en seger så om Liverpool vill vinna kommer det krävas något extra. Den som lever får se."

3. Daniel James, eran kanske mest omtalade värvning under sommaren har inte hunnit debutera än pågrund av landslagsuppehållet. Tror du att han kommer göra sin debut nu i helgen och vad har du för förväntningar på den värvningen?

"-Stora förväntningar. Det känns verkligen som att Daniel James kommer hem efter att övergången gick åt skogen för ett par år sedan från Swansea. Att han sedan valde att fortsätta karriären hos de röda är bara sorgligt för spelaren själv men i Leeds kommer han blomstra och han kommer ge laget en extra dimension med sin snabbhet. Kommer han att gå direkt in i laget? Tveksamt, mycket pågrund av att Raphinha och Harrison gjort det bra på kanterna. Snacket går om att omskola Raphinha till en nummer 10 roll vilket således skulle öppna upp en plats för James på kanten. Jag är inte övertygad om att det är det bästa alternativet. Harrison kan också omskolas till vänsterback eller flyttas in i mitten eller på topp. Klart är oavsett att Bielsa tror på Daniel James och då gör vi Leeds fans också det!"

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-09-12 09:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool