Inför matchen-intervjun: "Vi kan absolut skaka Liverpool"

Inför matchen-intervjun: "Vi kan absolut skaka Liverpool"

liverpoolsweden.se fångade upp Brentfords svenska supporterklubbs, Swebees, klubbmästare Per Svensson över telefon för att ställa några frågor inför eftermiddagens möte på Brentford Community Stadium:

Hur känns det att Brentford är tillbaka i högsta serien och vad tror du om debutsäsongen i Premier League?
 
”Det känns förstås fantastiskt. Det är trots allt 74 år sedan och det är kul att killarna i inledningen av säsongen visat att man har där att göra. Vi startade vår supporterklubb, som är den största för Brentford utanför England, när laget låg i motsvarande fjärdedivisionen så vi har varit med om en ordentlig resa. Målsättningen för året är förstås att hänga kvar i Premier League och det tror jag absolut att vi kommer klara av.”
 
Hur tror du att Brentford kommer att ta sig an Liverpool i morgondagens drabbning?
 
”I mitt tycke finns det bara ett läge för Brentford – och det är full fart framåt. Jag tror också att det kommer bli så, de kommer gå för vinst. De har visat att de kan stå upp bra och föra spelet mot bra motstånd, tänker särskilt på matchen mot Arsenal i säsongsöppningen. Vi kan absolut skaka Liverpool!”
 
Vilka är nyckelspelarna för the Bees imorgon? Vem behöver Liverpool särskilt se upp för?
 
”Liverpool behöver förstås särskilt se upp med vår skyttekung, Ivan Toney. Han är också min personliga favorit i laget och jag kan i princip utlova att han kommer att göra minst ett mål. Sedan vet jag inte om det kommer att räcka för seger. Pontus Jansson är förstås en annan av lagets drivande krafter. Han är viktig för laget och det är extra intressant nu när han lagt landslagströjan på hyllan för att satsa helhjärtat på klubblaget. Sedan kan han ju ibland ställa till det lite grann för sig i vissa situationer, men är överlag en mycket bra spelare.”
 
Vad eller vem tror du kommer att oroa Brentford mest?
 
”Det är givetvis Mohamed Salah. Den kanske bästa värvningen av Liverpool på många, många år. Han gör ju mål i var och varannan match, så vi behöver se upp med honom. Sedan vet jag inte om Diogo Jota spelar, men gör han det så är han någon för backlinjen att hålla koll på.”
 
Och slutligen - hur följer du matchen imorgon?
 
Vi är ju ett gäng från Swebees som brukar träffas för att kolla matchen. Det kommer bli ett jäkla drag – det kan jag lova dig!
 
 
Stort tack till Swebees Per Svensson för denna pratstund!
 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2021-09-25 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool