Inför Newcastle - Chelsea

Inför Newcastle - Chelsea

Chelsea med fokus på Demba Ba avslutar sin fyra matcher långa bortaturné mot Newcastle.

Det är två lag i stort behov av poäng som på lördag ställs mot varandra på St James Park, där Demba Ba för första gången återvänder till Newcastle för spel mot sin gamla klubb som värvat friskt sedan senegalesens lämnade för spel i Chelsea.

Newcastle Football Club

Newcastle imponerade stort i ligaspelet i fjol och få räknade med att laget skulle tappa så mycket mark upp till toppen som man gjort under rådande säsong. För närvarande ligger laget på 15:e plats i tabellen med endast fyra poäng ned till Wigan Athletic på 20:e.

Att Chelsea sedan aktiverade utköpsklausulen för Ba under januarifönstret var såklart ett tungt avbräck för The Magpies, som med sina 13 fullträffar ledde den redan så sargade offensiven. Men med fem nyinköpta franska spelare under transferfönstret hoppas Alan Pardew få bukt på den krisartade situationen hos hemmalaget.

Newcastle lider dock på skadefronten med Hatem Ben Arfa, Dan Gosling, Danny Simpson och Haris Vuckic borta från spel. Detta till trots kan hemmalaget ställa upp med en stark startelva.

Tänkbar startelva (4-2-3-1):
Krul; Debuchy, Taylor, Coloccini, Santon; Perch, Cabaye; Gouffran, Sissoko, Gutierrez; Cisse


Chelsea Football Club

Chelseas säsong har varit en berg- och dalbana sedan i slutet av november då man förlorade hemma mot Manchester United. Sedan dess har resultaten och formen varierat häftigt. Något interimtränaren Rafa Benítez inte lyckats få ordning på - tvärtom.

Spanjoren har haft den sämsta starten under Roman Abramovitjs era och tappade senast en komfortabel 2-0-ledning borta mot Reading på mindre än tio minuter och viktiga poäng i kampen om europaspel gick förlorade.

Trots det knackiga spelet ligger Chelsea trea i ligan med sex poäng upp till tabelltvåan Manchester City. Fyra poäng bakom är jagande Tottenham, tätt följt av Everton. Kampen om tre poäng är därför av stor vikt när man kliver in på St James.

Största frågetecknet inför matchen är om Petr Cech hinner bli spelklar efter sin skada, vilket skulle vara en energiboost för de kungsblå med tanke på Ross Turnbulls nuvarande form. John Terry kan också vara tillbaka från start efter att ha spelat 90 minuter i ligacupen mot Brentford. Chelsea får dock klara sig utan skadade David Luiz och avstängde Eden Hazard.

Tänkbar startelva (4-2-3-1):
Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Ramires, Lampard; Mata, Oscar, Marin; Ba


Övrigt

- Matchen visas på Viasat Fotboll (HD) med avspark klockan 16.00.
- Glöm inte Chelseatipset!

Viktor Skoog viktor@chelseasweden.com2013-02-01 16:03:58
Author

Fler artiklar om Chelsea