St James' Park, 2020-12-30 21:00

Newcastle - Liverpool
0 - 0

Inför: Newcastle United - Liverpool

Inför: Newcastle United - Liverpool

Decembers intensiva spelschema fortsätter. Efter helgens bottennapp beger sig Liverpool till norra England för att möta Newcastle United. Förhoppningsvis får vi se ett revanschsuget Liverpool och en bättre prestation än senast.

Premier League bjuder på några intensiva dagar såhär efter julfirandet. Flera topplag har roterat startelvorna och som ett brev på posten kommer poängtappen. För Liverpools del var den senaste matchen mot West Bromwich ett riktigt bottennapp. Trots att Klopp, något förvånande, valde att mönstra en väldigt stark startelva var det en blek insats från Liverpool, som fick nöja sig med ett oavgjort resultat.

En märkvärt svag prestation från Klopps gäng. Och skadekrisen försämrades ytterligare. Joel Matip skadade sig och fick lämna planen. Matip förväntas bli borta ett par månader. Tre mittbackar, Virgil van Dijk, Joe Gomez och nämnda Joel Matip befinner sig alla på skadelistan. En värvning av en mittback i januari är nu en absolut nödvändighet.

Startelvan
Jürgen Klopp gav oss senaste nytt direkt efter söndagens match. Thiago Alcantara kan snart återvända till spelplanen. Han tränar med laget, men troligtvis kommer han inte finnas med i spelartruppen mot Newcastle. Det krävs mer en enstaka träningar med laget för att vara redo för spel förklarade Klopp.

Joel Matips skadefrånvaro innebär att Rhys Williams eller Nathan Phillips kommer att starta bredvid Fabinho i de bakre leden. Enligt Liverpool Echo är Williams det troligaste alternativet.

Curtis Jones stod för en oväntat svag insats mot Newcaste. Den unge engelsmannen kan få kliva åt sidan för en annan landsman, Alex Oxlade-Chamberlain, som såg energifylld ut när han hoppade in i slutminuterna av söndagens match. Eftersom Naby Keita troligtvis missar onsdagens match på grund en lättare skada kan vi få se ”the Ox” i startelvan igen.

Newcastle
Skatorna från landets norra delar huserar på den nedre halvan av ligatabellen. Steve Bruces gäng inledde säsongen lovande, men tre förluster på de senaste fyra matcherna vittnar om en formdipp.

Newcastle har drabbats av flera fall av Covid19 i spelartruppen. Den kreativa yttern Allan Saint-Maximin och lagkaptenen Jamaal Lascelles har drabbats hårdast av viruset och båda är fortfarande utanför spelartruppen. Mer glädjande nyheter för laget är att Jonjo Shelvey tränade med laget under gårdagen och är återigen tillgänglig för spel. Lagets främsta målskytt Callum Wilson har lidit av små skavanker och vilades i helgens match mot Manchester City. Han förväntas vara tillbaka i startelvan när Liverpool kommer på besök. 

Liverpool har fem raka vinster mot Newcastle. Förra säsongens möten slutade båda med vinst med 3-1 för Merseysideklubben. Newcastle är ett lag med en defensiv utgångspunkt och kommer troligtvis att ställa försvarslinjen lågt även när Liverpool kommer på besök. Det återstår att se om The Reds kan luckra upp hemmalagets försvarsställningar på onsdagskvällen. Det krävs mer energi och ett bättre rörelsemönster för att åstadkomma detta. Förhoppningsvis får vi se ett taggat Liverpool, fyllt av ny energi, efter söndagens mediokra prestation.

Vad? Newcastle-Liverpool

Var? St James Park, Newcastle

När? Onsdag 21.00

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay 

 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-12-29 16:07:00
Author

Fler artiklar om Liverpool