Inför: Norwich City - Liverpool

Inför: Norwich City - Liverpool

Då har det återigen blivit dags för Liverpool att kliva in i ytterligare en turnering när klassiska och stundtals bespottade ligacupen står för dörren.

Liverpool går som vanligt direkt in i ligacupens tredje omgång då man möter Norwich på bortagräs under tisdagskvällen. Matcherna duggar tätt för tillfället och vi kan nog förvänta oss en rejäl rotation i startelvan och matchtruppen. Samma visa som varje år med andra ord. Ligacupen är inget nytt fenomen, även om det säsong efter säsong suckas högt från många håll när denna turnering ska inledas.
 
För Liverpools del blir detta faktiskt säsongens andra visit på Carrow Road. I säsongspremiären vann Liverpool ganska enkelt på denna arena då slutresultatet skrevs 0-3. Tar man ligatabellen i bektande är det toppen mot botten som möts då Norwich inlett med fem raka förluster och parkerar på jumboplats. Senast i helgen var det Watford man föll mot och nog ser det återigen tufft ut för kanariefåglarna fast säsongen i princip bara har börjat. Norwich har de senaste åren gått igenom Championship som en ångvält för att sedan få det oerhört svårt i högstaligan. I dagsläget ser denna säsong inte ut att sluta på något annat sätt heller. 
 
Nu handlar det dock om ligacupen och Norwich som inte har några extra Europamatcher i sitt spelschema lär nog gå in i detta möte ordentligt taggade. Även om man börjat säsongen svagt så ser Norwichtruppen namnmässigt starkare ut än på länge. Man har för egna mått mätt spenderat rejält med pengar på nyförvärv. Försäljningen av Emiliano Buendía till Aston Villa har möjliggjort värvningar som exempelvis Milot Rashica och Josh Sargent från Werder Bremen och Christos Tzolis från PAOK. Man har även tagit in rätt välkända profiler som Billy Gilmour och Ozan Kabak på lån. Kabak som tillbringade vårsäsongen på lån hos Liverpool fick göra sin debut i helgen och det återstår att se ifall han får möta sina tidigare lagkamrater nu. Framåt innebär Teemu Pukki fortfarande målgaranti, men han behöver få betydligt mer hjälp och avlastning för att laget ska kunna vinna sina matcher.
 
Under 1990-talets början föll Liverpool mot Norwich vid några tillfällen, men det senaste årtiondet har det i princip bara handlat om hur många mål Liverpool kommer att göra mot detta motstånd. Under sina år i Liverpool gjorde Luis Suárez tolv mål på sex matcher mot Norwich och med det saldot hade vi i en drömvärld lånat in honom för att enbart spela denna match. Nu blir det inte så, utan istället kommer vi med högsta sannolikhet få se ett betydligt mindre namnkunnigt lag som tar sig an denna uppgift. Trots att vi haft det lätt för Norwich på sistone betyder nog detta ingenting om vi nu mönstrar reserverna. 
 
Frågan är hur pass stor del av laget som Jürgen Klopp nu kommer att rotera. Alisson lär i alla fall vilas och Caoimhin Kelleher ser ut att ta platsen mellan stolparna. Reserver som Nathaniel Phillips, Kostas Tsimikas, Curtis Jones, Takumi Minamino, Divock Origi och Alex Oxlade-Chamberlain lär också gå raka vägen in i elvan, medan några av de absoluta nyckelspelarna inte alls kommer finnas med i matchtruppen. Enligt Liverpool Echo finns det även stor chans att juniorer som Conor Bradley, Tyler Morton och Kaide Gordon kan komma att få speltid. Vi kan med andra ord få se en hel del nya bekantskaper och debutanter.
 
Såklart ska vi ha goda möjligheter att ta oss vidare även om vi inte går in med ordinarie lag, men risken att förlora och åka ur är långt ifrån liten. När finalen spelas på vintern är det tio år sedan Liverpool senast vann ligacupen mot Cardiff på Wembley. Detta är också den senaste inhemska cupbucklan man fått lyfta, lite av ett underbetyg kan man tycka. Medan Manchester City har staplat ligacupbucklor på hög har vi allt som oftast åkt ur ganska tidigt utan att ens ge oss själva chansen. För två år sedan fick vi inte ens chansen då cupen krockade med klubblags-VM. 
 
Visst är det ligan och Europaspelet som bör prioriteras, men chansen att fylla på prisskåpet med lite annat silver tas sällan tillvara nuförtiden. Att vinna ligacupen är heller ingen jättesvår bedrift om man har lite flyt med lottningarna. Även om Liverpool hellre erövrar de större pokalerna kunde en ligacupbuckla ändå sminka upp en titellös säsong litegrann. Att gå vidare är också viktigt för att kunna ge reserverna speltid, men hur mycket reserver och hur många ordinarie spelare man ska använda sig av i denna turnering är den stora frågan. Vad tycker ni själva? Ska vi strunta i ligacupen och bara fokusera på de andra turneringarna eller ska vi ge oss chansen att slåss om pokalen på Wembley?

Vad? Ligacupens tredje omgång
Plats? Carrow Road
När? Tisdag 20:45
Kanal? V Sport Premium, Viaplay
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2021-09-20 17:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool