Inför Nottingham Forest - Burnley FC

Inför Nottingham Forest - Burnley FC

Nottingham Forest tar emot förra säsongens seriesegrare i EFL Championship Burnley FC på ett utsålt City Ground på måndag kväll 18 september kl 20:45 Live Viaplay

Det röda laget från Trentside återkommer från ett landslagsuppehåll på cirka två veckor, och det är åter Vincent Kompanys Burnley som gästar. Laget besegrade våra hjältar i ligacupen med 1-0 den trettionde augusti, men det är ett helt annorlunda hemmalag som väntar. 

Vår motståndare:
Burnley har inte direkt rivstart i ligaspelet som nykomlingar, och har tre förluster på Turf Moor. Den senaste med hela 2-5 mot Tottenham, sedan Son Heung-Min satte hela tre baljor i hemmalagets mål. Dock ska påpekas att laget har en uppskjuten match mot Luton, som spelas senare.

Forest:
The Tricky Trees däremot kommer från en heroisk insats mot Chelsea på Stamford Bridge, då en inhoppare vid namn Anthony Elanga gjorde matchens enda mål, fint framspelad av Taiwo Awoniyi. Nu kommer man dessutom hem till City Ground, som sedan lång tid tillbaka är utsåld. Nottingham Forest har ett imponerande hemmafacit med fyra raka vinster, och det kan nu bli fem, vilket inte hänt sedan Brian Clough coachade laget 1991.



Lite Fakta:
•De båda lagen har stött på varandra 108 gånger genom åren, med det första mötet 1892(Forest 47 vinster Burnley 43 vinster)
•Det är första gång de möts i Premier League.
•Nottingham har inte vunnit på de sju senaste mötena.
•Sju av de senaste nio mötena har gett under 2,5 mål
•Burnley har det sämsta defensiva rekordet i ligan, när tre matcher är spelade med elva insläppta mål.
•De röda har vunnit sina fyra senaste hemmamatcher med 10 mål framåt och har släppt fem bakåt.

Matchen:
De röda ska bara köra över sina motståndare och plocka alla tre poängen, men det är oerhört viktigt att inte underskatta Burnley. 

I omklädningsrummet:
De nya på skadelistan är Danilo, Serge Aurier och Elanga, som troligtvis missar matchen. Målvakten Wayne Hennessy är så sakteliga på väg tillbaka från sin knäskada.

Målvaktsproblemet har trots det ljusnat, när den grekiska landslagsmålvakten Odysseas Vlachodimos värvades från Benfica. Det blev ytterligare 10 nya som  fick dra på sej den röda tröjan, och den absolut mest intressanta var mittfältaren Ibrahim Sangare.



Min förhoppning till startelva:
Turner * Montiel * Boly * Felipe * Niakhate * Aina * Sangare * Yates * Gibbs-White * Hudson-Odoi * Awoniyi 



 

Jan Gustafsson@janne25guss2023-09-17 21:10:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg