Inför Nottingham Forest - Derby County

Det är derby på gång när ärkerivalen kommer på besök och matchen går att se på Viasats kanaler fredag 23/10 kl 20:45.

Senaste matchen:

Nottingham Forest spelade på tisdag kväll oavgjort 1-1 mot Rotherham United på City Ground. Forest startade matchen bra i ljuset från den fortfarande tomma arenan. Inom fem minuter hade Christie och Grabban bra chanser att ta ledningen, men det som varit problemet är att kvaliteten på avsluten har varit alldeles för dåliga. Första halvlek var annars ganska medioker. Andra halvlek som troligtvis är vår bästa halvlek spelmässigt, startade dock med ett sällsynt anfall av motståndarna vilket resulterade i att Christie kom snett och orsakade en straff. Samba lyckades inte rädda den utan Rotherham tog ledningen. Forest började jakten på en kvittering och radade upp chanser, men om det inte var målvakten som stod i vägen så var det ribban eller stolpen. Efter ett antal missade lägen så kom kvitteringen genom Ameobi, som rullade in bollen från nära håll. När det började närma sig slutet, så kom den bästa chansen att vinna, när Grabban rundade målvakten och hade bara att slå bollen i mål. Vår skyttekung lyckades dock med bedriften att träffa sidan på nätet. Trots en hård press och speciellt i andra så slutar det 1-1.

Matchen:

Det är två lag som möts denna fredag kväll med en något diffus form. Forest just nu 20:de och Derby 22:dra plats. Det blir troligtvis inte mycket skönspel utan mer kamp. När det gäller vem som skall spela på topp så är jag inte säker på att det är bra att peta Grabban, men samtidigt gillar jag inte hans reaktion vid missade målchanser. En annan sak som talar emot är att Taylor gjort pigga inhopp. När det gäller skador så har Chris inga nya att oroa sig för, utan de tre som var tidigare är fortfarande borta. Enligt vår gaffer är det viktiga att få ihop starkast möjliga startelva. När det gäller Derby ser det ut som att Wayne Rooney missar matchen på grund av Corona. En välbehövlig vinst och vi klättrar i tabellen, dessutom behåller pokalen. COME ON YOU REDS!!!

Jan Gustafsson@janne25guss2020-10-23 11:20:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg