Inför: Nottingham Forest - Liverpool

Inför: Nottingham Forest - Liverpool

Efter en ligacuptitel och ett avancemang till kvartsfinalen i FA-cupen fortsätter nu jakten på Premier League-titeln för Liverpool när en tripp till City Ground väntar.

Med både Manchester City och Arsenal skuggandes strax bakom Liverpool i toppen av Premier League-tabellen är varje match som spelas från och med nu och ända in i slutet av maj hyperviktig. Nu väntar Nottingham Forest med Spurs- och Wolvesbekantingen Nuno Espirito Santo vid sidlinjen. Han tog över i december och inledde väldigt starkt med segrar mot Newcastle och Manchester United.

Den senaste tiden har det däremot gått lite trögare. Forest tog förvisso en blytung trepoängare för två omgångar sedan hemma mot West Ham men man är fortfarande i allra högsta grad inblandade i nedflyttningsstriden, bara fyra poäng före Luton som ligger precis under strecket. Allra senast blev det uttåg ur FA-cupen mot Manchester United.

För Liverpool så fortsätter segrarna att radas upp och det spelar liksom ingen roll vilka som spelar. Det blir vinst ändå. Tre raka segrar i ligan mot Burnley, Brentford och Luton följdes upp av en ligacuptitel förra helgen och avancemang till kvartsfinal i FA-cupen efter att de egna produkterna Lewis Koumas och Jayden Danns stått för målen.

Ett litet orosmoln för Liverpool är dock spelschemat den senaste tiden. Det har varit väldigt tätt matchande, och eftersom så många just nu saknas på grund av skada har det förmodligen slitit rejält på spelare som Harvey Elliott, Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Luis Diaz med flera som alla spelat otroligt mycket på sistone.

Därför var det skönt att Jürgen Klopp på fredagens presskonferens kunde lämna flera positiva besked kring spelare som saknats. Darwin Nunez och Dominik Szoboszlai tränade båda under torsdagen och ska kunna vara redo för spel. Wataru Endo förväntas träna under fredagen, detsamma gäller Andy Robertson som varit sjuk i veckan. Mohamed Salahs status då? Ja, han är ”not to far off”, enligt Klopp. Klopp bekräftade att han inte är tillgänglig mot Forest men ska förhoppningsvis kunna vara tillbaka i träning nästa vecka.

Precis som för exakt alla andra klubbar den här tiden på året dras även Nottingham Forest dras med lite skadebekymmer. Ola Aina, Nuno Tavares och medan Chris Wood kommer defintivt inte till spel medan Willy Boly och Ibrahima Sangaré är tveksamma.

En spelare som dock är tillgänlig för Nottingham är Divock Origi, som har kultstatus i Liverpool efter sin tid i klubben. Förmågan att göra viktiga mål hade han, de allra mest minnesvärda är de två han stod för i Champions League-semifinalen mot Barcelona 2019 och dessutom målet i den efterföljande finalen mot Tottenham som säkrade titeln. Taiwo Awoniyi är, även om det inte blev så mycket spel, en till spelare med ett förflutet i Liverpool.

Potentiell Liverpool-elva: Kelleher - Bradley, Konaté, van Dijk, Robertson - Gomez, Mac Allister, Clark - Diaz, Gakpo, Elliott.

Nottingham: Sels - Williams, Murillo, Felipe, Niakhaté - Yates, Oliveira - Hudson-Odoi, Gibbs-White, Elanga - Awoniyi.

Vad? Nottingham Forest - Liverpool i omgång 27 av Premier League.

Vart? City Ground.

När? 16.00, lördag.

Kanal? V Sport Premium/Viaplay.

Lukas Abrahamson@AbrahamsonLukas2024-03-01 14:17:00
Author

Fler artiklar om Liverpool