Inför Premier League 2022/2023: Malang Sarr
Får Malang Sarr fortsätta att kramas på planen? En spännande framtid väntar.

Inför Premier League 2022/2023: Malang Sarr

Chelseas unge fransman Malang Sarr har varit i klubben i snart två år. Blir kommande säsong hans bästa? Tar han chansen när flera tunga namn i backlinjen har lämnat?

När Sarr för två knappt två år sedan värvades från Nice lånades han omedelbart ut till Porto. Där blev det en del speltid, men också en del tid på bänken. Inför säsongen 21/22 stannade han kvar i Chelsea för att på allvar ta upp kampen om speltid i ett av världens bästa lag.

Under säsongen spelade Malang Sarr från start i 16 matcher, flertalet av dem i cupsammanhang. Han spelade också ett par matcher där han byttes in. Sammanlagt blev det dryga 1700 minuters speltid, inga assists, inga mål. Då Ben Chilwell tidigt på säsongen skadade sig och Emerson lånades ut så fanns verkligen chansen för Sarr att förtjäna speltid. Troligen går meningarna isär gällande om fransmannen tog sin chans eller ej. Hans prestationer på planen har varit ömsom franskt vin, ömson vatten. För det mesta har han spelat till vänster i backlinjen eller som vingback.

I konkurrens med en frisk Chilwell är Sarr chanslös. I och med ny säsong är Emerson tillbaka i truppen, Alonso är kvar och nämnde Chilwell tillbaks från skada. Vingback är han alltså inte kommande säsong. Om Tuchel fortsätter att spela samma system som innan så är Malangs chans att ta över efter Rudiger som lämnat för Real Madrid. Kan vi fans vara trygga med Malang Sarr på denna position?

I skrivande stund har Chelsea inte ersatt Rudiger, dessutom har Andreas Christensen lämnat och Cesar Azpiliucuetas framtid oklar. Platsen finns just nu för Malang, men frågan är om hans spel räcker till?

En del av lagets försäsong inkluderar resa till USA. Inför denna resa har Malang Sarr följande tankar:

”Jag har aldrig varit här! Detta är min första stora försäsongsresa. I mina tidigare klubbar har försäsongen inte inneburit sådana här typer av resor. Det kommer att vara fint att uppleva landet samtidigt som vi förbereder oss inför säsongen. Jag ser fram emot matcherna och att jobba hårt för att komma väl förbered. Vi vet att USA älskar sport vilket innebär fina anläggningar och trevligt bemötande för oss. Vi kommer ha bra möjligheter att förbereda oss.”

Sarr menar att Chelsea är redo att bjuda på underhållning i de matcher de skall spela under USA-vistelsen. Man är utvilade, i hans fall efter sex veckors semester. Sedan någon vecka tillbaka har han varit i träning, men då på plats i London. Sarr fortsätter:

“Det är verkligen skönt att vara tillaks, träffa mina lagkamrater och all personal runt laget. Jag har haft en bra sommar, främst tillsammans med min familj. Jag känner mig verkligen redo för en ny säsong. Det vi gjort sedan vi kom tillbaks från semester är lite tester samt lite fysträning. Inför resan i samband med att Tuchel kom tillbaks så har vi spelat lite smålagsspel, jobbat med teknik och höjt intensiteten. Det är bra för oss”

Även Sarr har tankar kring det faktum att två av hans tidigare lagkamrater och backkollegor inte minns med i laget. Toni Rudiger och Andreas Christensen har som bekant lämnat. Sarr delar med sig:

“Jag önskar dem stort lycka till då de är bra killar, bra lagkamrater. Vi kommer att sakna dem, helt klart. Nu väntar vi in de spelare som varit på landslagsuppdrag. Vi behöver alla i laget för att förbereda oss då en tuff säsong väntar oss.”

Sammanfattningsvis så har Malang Satt visat att han kan spela på hög nivå vilket är positivt med tanke på tunga tapp i backlinjen. På minuskontot måste tilläggas att han också har visat ostabilare sidor. Pondus och en högre lägstanivå är något Sarr behöver visa för att kunna få spela än fler minuter under kommande säsong.

En ung fransman i backlinjen som blir bättre med åren är väl ändå något vi tycker skulle vara bra! Ta chansen Malang!

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-07-10 21:28:10
Author

Fler artiklar om Chelsea