Red Bull Arena, 2024-10-23 21:00

RB Leipzig - Liverpool

Inför RB Leipzig – Liverpool: “Goda råd börjar sakteligen bli dyra – för tyskarna”

Inför RB Leipzig – Liverpool: “Goda råd börjar sakteligen bli dyra – för tyskarna”

Stormatcher i Premier League varvas tillfälligt med Champions League. Under onsdagskvällen är Liverpool på plats i Tyskland för att gästa RB Leipzig. En match för att nästintill säkra avancemang för bortalaget, och en match för att rädda CL-säsongen för hemmalaget.

Arne Slots mannar har fått en nästintill perfekt start på säsongen. De toppar ligan och har inlett Champions League med två vinster av två möjliga samt tagit sig till åttondelsfinal i Ligacupen. Det enda som gnager på såväl supportrar som trupp och ledare är förlusten mot Nottingham Forest. Med en ny tränare är det ett väl godkänt, och nästan girigt facit.

För Marco Roses tyska mannskap har ligastarten varit nästintill identisk med Liverpool. Laget har fem segrar och två oavgjorda på sju matcher och skuggar Bayern München i toppen av Bundesliga. I Champions League däremot har de inte fått det att stämma. I förra matchen lyckades man tappa en 2–1-ledning hemma mot Juventus, trots en man mer, till en 2–3-förlust, och i premiären förlorade man en tajt kamp mot Atletico Madrid i Spanien. Motståndet har varit tufft och kommer att förbli tufft för Leipzig i Champions League, och man ska inte luras av den svaga starten. Goda råd börjar sakteligen bli dyra – för tyskarna som måste börja ta poäng för att inte missa slutspelet.

I hemmalaget är det ett bekant ansikte som kommer till Anfield. Peter Gulasci har som bekant ett förflutet i klubben. Bland övriga spelare har Kevin Kampl och Benjamin Henrichs återvänt till truppen från skador. Assan Ouedraogo har återvänt till träning men inte förväntas vara med i truppen. Nicolas Seiwald, David Raum och Xavi Schlager är alla borta med skador.

En möjlig startelva från tyskarna kan då tänkas se ut enligt följande:
Gulasci – Geertruida, Klostermann, Orban, Lukeba – Simons, Vermeeren, Kampl, Nusa – Openda, Sesko.

I Liverpools trupp är läget bekant och enligt följande: Alisson, Bradley, Elliott, Jota och Chiesa är samtliga borta med skador. I vår trupp finns det dock ett bekant ansikte från Leipzig och det är Szoboszlai som kommer tillbaka till sitt forna hem.

En möjlig startelva för vårt bortalag:
Kelleher – Trent, Konaté, van Dijk, Robertson – Endo, Mac Allister – Salah, Szoboszlai, Díaz –  Núñez.

Jag tror att Liverpool vinner med 3–1, vad tror ni?

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-10-23 12:37:00
Author

Fler artiklar om Liverpool