Santiago Bernabéu, 2021-04-06 21:00

Real Madrid - Liverpool

Inför: Real Madrid - Liverpool

Inför: Real Madrid - Liverpool

Champions League är tillbaka och den här gången med ett dubbelmöte mellan två av turneringens största drakar. Real Madrid mot Liverpool. Tretton titlar mot sex. Ettan mot den delade trean i den totala tabellen. En repris från finalen 2018. En plats i semifinalen ligger i potten och vi inleder på Estadio Alfredo Di Stéfano.

Det är två drakar med ganska liknande säsonger som ställs mot varandra i den spanska huvudstaden imorgon kväll. Liverpools skadehelvete är vi redan familjära med, och i marängerna saknas Sergio Ramos, Dani Carvajal och Eden Hazard alla inför det första mötet. Men ändock är det två formstarka lag som parats ihop. Liverpool verkar ha hittat rätt i mittbacksfrågan och kommer med tre raka segrar i ryggen och på andra sidan står Los Blancos med elva raka utan nederlag. 

Till kvartsfinal kom Real Madrid för första gången sedan totalsegern 2018 efter att ha gjort 4-1 på ett tappert kämpande Atalanta över två möten. Huvudstadslaget avancerade utan att imponera särskilt mycket, den viktiga 1-0-segern i Bergamo satt långt inne, men till slut var det, för att citera Real-redaktionen på SvenskaFans, “gammal som var äldst” och rutinen som blev avgörande. 

Spanjackerna är, till skillnad från de röda, i allra högsta grad med i det inhemska titelracet och har ett El Clásico insprängt mitt emellan mötena med Liverpool. Troligtvis inget som kommer att påverka varken Zidanes laguttagning eller gameplan till imorgon, men visst finns det en liten risk (chans) att marängernas tvåfrontskrig får något sorts utslag i Europaspelet. Samtidigt utkämpar Liverpool en liknande kamp för att klara topp fyra i Premier League så det där slår nog sannolikt åt båda hållen. 


Senast lagen möttes stod "Big Ears" på spel i Kiev. 

Mötet blir lagens första sedan Champions League-finalen i Kiev 2018. Då var det Real Madrid som drog det längre strået efter ett Loris Karius-haveri utan dess like. Lagen är ganska intakta sedan dess. Madrid ställde upp med ett mittfält bestående av Toni Kroos, Luka Modric och Casemiro och kommer sannolikt att frontera samma trojka imorgon och i Liverpools finalelva är det bara Dejan Lovren som inte är kvar i klubben längre. Den största förändringen är givetvis att en viss Cristiano Ronaldo numera huserar i Juventus. 

Vad? Real Madrid - Liverpool i Champions League-kvartsfinalens första möte av två

Var? Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid

När? 21.00, på tisdag

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay 


Källor: lfchistory.net, Forza, Real Madrids lagsida på SvenskaFans 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-04-05 16:48:12
Author

Fler artiklar om Liverpool