2021-11-27 16:00

Shrewsbury - Charlton

Inför Shrewsbury – Charlton    

Inför Shrewsbury – Charlton    

Charlton ska ut på vägarna igen och spela sin andra bortamatch i rad. Denna gång styr bussen mot Shrewsbury, för match mot bygdens lag på Montgomery Waters Meadow.

Tisdagens veckoomgång i Morecambe blev väl egentligen ingen höjdare. Ledning 0-2, blev 1-2 och slutligen 2-2 innan domaren blåst av matchen. En match där tre poäng var målet men där prestationen inte var benägen att ge med sig mer än en pinne. Positivt är i alla fall att Charlton och Johnnie Jacksons behöll sin obesegrade svit i ligan och det tar man med sig in till helgens nya omgång. Att man inte lyckades ta tre poäng i veckan bidrog till att the Addicks inte riktigt lyfte i tabellen denna gång, utan faktiskt fick se sig dimpa ner till 14:e plats. Där befinner man sig med 23 poäng, varav det endast är tre poäng upp till 10:e plats och tre poäng ner till 18:e.

I matchtruppen kan både Jonathan Leko och Papa Souaré mycket väl vara inkluderande denna gång. Båda två ska vara så pass redo att speltid inte skulle vara förvånande. Däremot är det fortfarande för tidigt att räkna med Adam Matthews och Jason Pearce. Sedan tidigare har vi också ett gäng långtidsskador som sakta gör framsteg i sin rehab. Till sist avtjänar Jayden Stockley sin sista matchs avstängning efter incidenten i Burton.

Shrewsbury Town har inlett säsongen knepigt och har från start befunnit sig i de nedre regionerna, ofta precis under nedflyttningsstrecket. Så är även fallet inför eftermiddagens match. På 18 matcher har 16 poäng spelats in och det ger en 21:a plats i tabellen, med en poäng upp till Gillingham på överlevnadsmark. Lagets form kan också beskrivas som knepig, eller snarare ryckig. En seger tas där, och ett poäng här, men det har än inte lett till någon längre poänggivande svit. Senast, i tisdags, togs dock ett meriterande kryss på Sunderland på hemmaplan, sedan Daniel Udoh kvitterat till 1-1 i den andra halvleken.

Steve Cotterill har inte lyckats bygga vidare på sitt intåg från förra säsongen och till denna helg är man dessutom drabbade av en skadeproblematik på tongivande spelare. En stark försvarslinje som inte är lättpasserad, var the Shrews signum förra säsongen och i den lagdelen saknas både Aaron Pierre och Ethan Ebanks-Landell. Lägg därtill att Josh Daniels är väck, Shaun Whalley likaså och att David Davis ska genomgå en lika lång avstängning som Stockley sedan dennes röda kort mot Sunderland i veckan. Enda positiva nyheten för dem är att Elliott Bennett ska vara redo för spel.

Samtidigt vet man att de flesta bortamatcherna i den här divisionen är tuffa och att Shrewsbury inte är något undantag där. Förra säsongen blev det kryss i bägge lagens möten och det är ingen omöjlighet att det upprepar sig.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Morecambe 2-2 (b), Plymouth 2-0 (h), Burton 0-1 (b), Rotherham 1-1 (h), Doncaster 4-0 (h).
OVVOV
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 6
Conor Washington - 5
Ben Purrington – 3

Shrewsburys fem senaste ligamatcher: Sunderland 1-1 (h), Cheltenham 2-1 (b), Lincoln 1-1 (b), Cambridge 4-1 (h), Oxford 2-0 (b).
OFOVF
Bästa målskyttar Shrewsbury
Luke Leahy – 4
Ryan Bowman – 4
Daniel Udoh – 3
 
Avspark: 16.00.
Arena: Montgomery Waters Meadow
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-11-27 11:42:02
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson