2020-01-21 20:45

Middlesbrough - Birmingham

Inför Southampton - Chelsea
Ska Lampard nå ännu en milstolpe mot Saints?

Inför Southampton - Chelsea

Titelförsvarande Chelsea åker på lördag till Saint Mary's i FA-cupens tredje omgång för att ta sig an Southampton.

Efter en tung förlust mot QPR i veckan är det ett revanschsuget Chelsea som kliver in på Saint Mary's i morgon (lördag), mot ett Southampton som under den senaste tiden börjat ta regelbundna poäng i ligan.

För Chelsea gäller det att studsa tillbaka till det vinnande spåret och att ta ett steg närmare Wembley som titelförsvarande lag, medan Nigel Adkins och hans mannar vill visa vad dem går för i en utslagsturnering mot ett topplag. Det kan därför bli en jämn tillställning, trots att det på pappret bör vara en enkel match för londonlaget.

Chelsea

Ross Turnbull kommer med största sannolikhet att få fortsatt förtroende mellan stolparna då Petr Cech dras med en ljumskskada sedan matchen mot Everton. Chelsea står även utan kapten John Terry och Oriol Romeu.

I övrigt har Rafael Benitez en hel och frisk trupp till sitt förfogande där nyanlände Demba Ba också är tillgänglig för spel. Yossi Benayoun som är tillbaka från en sejour i West Ham är även han ett alternativ, även om hans chanser på att slå sig in i truppen ses som minimala med ett redan slagkraftigt mittfält.

Benitez har inför matchen sagt att Fernando Torres behöver vila, men chansen att Ba går in i startelvan dagen efter att ha skrivit kontrakt känns osannolikt. Om senegalesen startar får det ses som en glad och vågad överraskning från interim-tränarens sida.

Tänkbar startelva (4-2-3-1): 
Turnbull; Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Cole; Mikel, Lampard; Hazard, Moses, Mata; Torres.

Southampton

Southampton har sin kapten Adam Lallana uppskriven på skadelistan sedan en tid tillbaka och det råder även en viss tveksamhet till högerbacken Nathaniel Clynes medverkan då han har problem med ett knä. Bortsett från det har man en hel trupp då Gaston Ramirez åter är tillgänglig för spel.

Adkins kan komma att vila anfallaren Rickie Lambert som den senaste tiden fått mycket speltid samtidigt som 18-årige James Ward-Prowse förväntas få chansen från start.

Tänkbar startelva (4-2-3-1):
Boruc; Cork, Yoshida, Fonte, Shaw; Schneiderlin, Davis; Puncheon, Ward-Prowse, Ramirez; Rodriguez.

Övrigt

- Chelsea har aldrig vunnit mot Southampton i FA-cupen.
- Under 2000-talet har Chelsea vunnit FA-cupen fem gånger.
- Frank Lampard är ett mål från Kerry Dixon (193) och tio bakom Bobby Tambling (202) som är Chelseas bästa målskytt genom tiderna.
- Frank Lampard har fem mål och fyra assist på de åtta senaste FA-cupmatcherna för Chelsea.

Matchen visas på danska Kanal 6 med start klockan 16:00. Glöm inte Chelseatipset!

Viktor Skoog viktor@chelseasweden.com2013-01-04 23:43:28
Author

Fler artiklar om Chelsea