Inför: Southampton – Leicester
Leicester hade 9-1 över två matcher mot Southampton förra säsongen.

Inför: Southampton – Leicester

Ett bottenmöte väntar för två nyuppflyttade lag i stora behov av poäng.

Säsongen har inletts hårt för alla tre nykomlingarna i Premier League den här säsongen, och nu väntar första matchen på säsongen då Leicester reser till sydkusten för att möta Southampton.

Leicester har kanske inlett bäst av de tre comebackande lagen med sex poäng, varav sin första seger före landslagsuppehållet hemma mot Bournemouth. Otroligt viktig islossning inför en säsong där varje poäng blir blytung för att kunna hålla sig kvar.

Islossning även baserat på hur Leicester inlett de sju första matcherna på sin återkomst till Premier League, då man inte spelat bra men inte direkt spelat dåligt heller.

Förlusterna har varit i storleksordningen mindre, även om man då undvikt flera topplag som Man City och Liverpool.

Inför matchen saknas inga nya spelare sedan innan landslagsuppehållet.

Hemmalaget Southampton har haft det ännu tuffare med en oavgjord och sex förluster på sina första sju matcher i återkomsten till Premier League. Krysset kom mot den tredje nykomlingen Ipswich.

Russell Martins Saints kvalade tillbaka till finrummet, men har inte alls fått till det. På värvningslistan finns hela 23 spelare och fyra lån, medan 14 spelare och elva spelare lånats ut så visst har det varit mycket rörelse i laget.

Inför matchen saknas fyra spelare genom skador och en är avstängd.

Matchstart kl 16:00 på St Mary’s Stadium i Southampton.

Adam Bills2024-10-18 21:20:43
Author

Fler artiklar om Leicester