St Mary's Stadium, 2021-01-04 21:00

Southampton - Liverpool

Inför: Southampton - Liverpool

Inför: Southampton - Liverpool

Southampton på St Mary’s nästa för ett formdippat Liverpool som måste få fart på sitt anfallsspel igen.

Ett storslaget år fick ett pyspunkaslut när Liverpool avslutade 2020 med två raka kryss och tappad mark ned till toppkonkurrenterna. 1-1 hemma mot ett hyperdefensivt Big Sam-West Brom följdes upp av en tämligen trögkörd nollnolla mot Newcastle på St James’ och när Reds nu ska sparka igång 2021 med ett bortamöte med Saints gör man det som ett jagat lag med ett stukat självförtroende. 

Efter 7-0-segern borta mot Roy Hodgsons Crystal Palace strax innan jul har anfallsspelet sett allt annat än sprakande ut. Mittfältet har inte lyckats sätta fronttrion i tillräckligt bra lägen tillräckligt ofta och när Mo Salah och Sadio Mané väl tagit sig förbi sin markering har skärpan inte funnits där i avsluten. Det har sett trögt, oinspirerat och stundtals lojt ut från de regerande mästarna som under mellandagarna bjudit in Manchester United i en titelstrid som ser ut att kunna bli mer spännande än vad man kanske trodde för bara ett par veckor sedan. 


Thiago Alcantara imponerade i sin återkomst mot Newcastle - tillräckligt för en start imorgon? 

Ljuset i det relativa mörkret (man leder trots allt fortfarande ligan so let’s not get carried away here) är att Thiago Alcantara var tillbaka och gjorde sjutton minuter borta mot skatorna. Spanjacken som var sommarens stora nyförvärv och som knappt hunnit göra nittio minuter i den röda tröjan ännu för alla skador gick in och gjorde skillnad direkt, vann samtliga nickdueller, bröt linjer och var i stort sett felfri i passningsspelet. En otrolig boost för Jürgen Klopp som nu kan addera världens kanske främsta centrala mittfältare till ett tremannafält som gått i stå på sistone. Håller han för en start imorgon kväll kommer han få chansen att visa varför klubben var villiga att gå ifrån sin policy att inte värva spelare över tjugofem års ålder. Thiago är i Liverpool för att prestera nu och kommer också att göra det om han bara får hålla sig skadefri. 

Till Southampton då. Ett lag som också kommer till matchen med en dalande form. Sydkustlaget som var uppe och nosade på CL-platserna ganska långt in på hösten gick i december in i en tuffare period och har inte kammat hem en enda seger sedan Lucia. Man är mållösa i tre raka matcher och går in i måndagens möte med Reds utan sin danske mittbacksjätte Jannik Vestergaard som varit en av ligans bästa på sin position under höstmånaderna. 

Två lag som som är ute efter att spräcka sin målnolla alltså. Håller Liverpool sin vana trogen och radar upp ännu en bekväm tvåmålsseger mot de rödvitrandiga eller blir det Danny Ings som gör mål igen på sitt gamla lag? Efter imorgon kväll vet vi. 

Vad? Southampton - Liverpool 

Var? St Mary’s Stadium, Southampton 

När? Måndag 21.00

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay 



Källor: Forza, liverpoolfc.com, lfchistory.net

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-01-03 18:03:18
Author

Fler artiklar om Liverpool