Inför: Southampton - Liverpool

Då var det dags för den här säsongen att få sitt slut. Liverpool reser till sydkusten för gästa Southampton i en match som inte har särskilt mycket betydelse för något av lagen.

Under fjolåret hade Liverpool en Champions League-final att se framåt efter den sista Premier League-omgången. I år åkte ”The Reds” ut redan i åttondelsfinal och har således endast en match kvar att spela. Förra säsongen ställde sig allt på sin spets i den allra sista matchen när ligan skulle avgöras men under söndagen har Liverpool ingenting att spela för.

Det är redan klappat och klart att Liverpool kommer sluta på en femteplats och därmed spela Europa League nästa säsong. Inte heller morgondagens motståndare Southampton har något att spela för då det sedan flera omgångar tillbaka är bekräftat att det blir Championship för ”The Saints” nästa säsong.

Eftersom förutsättningarna är som de är imorgon hoppas jag att Klopp väljer att ge lite minuter till några spelare som inte fått så många den här säsongen. Fabio Carvalho, som jag definitivt hoppades skulle få ett större förtroende den här säsongen, får förhoppningsvis spela lite och sen hade det varit kul för Arthur att avsluta sitt lån med att debutera i Premier League. Trots att brassen varit här sedan augusti har han endast gjort 13 minuter för klubben, då i Champions League-förlusten mot Napoli (4-1) i september. Sjukt nog har han alltså ännu inte gjort en enda minut i ligan, kanske kommer det under söndagen?

Sen hoppas jag såklart att både Roberto Firmino och James Milner får mycket speltid i sina allra sista framträdanden för klubben. Kanske kan även Oxlade få några minuter.

Vad gäller skadeläget är Thiago, Calvin Ramsay och Stefan Bajcetic långtidsskadade. Även Naby Keita är såklart fortsatt skadad, något som summerar hela hans Liverpool-karriär. När det gäller positiva nyheter är Darwin Nunez tillbaka i full träning och han ska vara redo. Även Ibrahima Konate och Andy Robertson ska kunna vara tillgängliga trots mindre skavanker.

I hemmalaget missar Che Adams, Mohammed Salisu och Armel Bella-Kotchap matchen. Även Paul Onuachu är tveksam till spel.

I övrigt finns det inte så mycket att säga om matchen. Frågan är hur mycket man kommer följa den egentligen med tanke på att matcherna kring nedflyttningsstrecket är av större betydelse och således intressantare. En anledning till att följa matchen kan såklart vara för att studera Romeo Lavia, som Liverpool sägs vara intresserade av, lite extra noga.

Vad? Southampton-Liverpool i omgång 38 av Premier League.

Vart? St. Mary´s Stadium.

När? 17.30, söndag.

Kanal? Viaplay.

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-05-27 17:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool