2022-11-08 20:45

Stevenage - Charlton

Inför Stevenage - Charlton (Ligacupen omgång 3)
Terell Thomas har också skrivit upp sig på en redan välfylld skadelista...

Inför Stevenage - Charlton (Ligacupen omgång 3)

The Addicks fortsätter och avslutar cupveckan med att för första gången på sju säsonger befinna sig i Ligacupens tredje runda och ställs där mot League Two-motståndet Stevenage.

Ja, det har sannerligen varit en cupvecka. Avancemang har säkrats i både EFL Trophy (2:a plats i gruppspel) och FA-cupen (Coalville Town, 4-1), och nu väntar omgång 3 i Ligacupen. En omgång som man inte befunnit sig i sedan säsongen 2015/16, när man blev utslagna av rivalen Crystal Palace med 4-1. Målskytt i Charlton? Naby Sarr! 

Dessvärre är det en vecka som lämnat sina eftervärkningar på en spelartrupp som tappat i antal snabbt på kort tid. Diallang Jaiyesimi och Miles Leaburn har redan varit borta ett tag och kommer så förbli. Efter ligamatchen anslöt sedan Mandela Egbo och Eoghan O'Connell till detta gäng, där kortaste prognosen är skriven på O'Connells frånvaro. Det slutar dock inte här. Det slet tydligen på laget att spela mot amtörer från sjundedivisionen för sedan i lördags kan vi också räkna bort Terell Thomas och Conor McGrandles (igen). Sammanlagt sex spelare i en tid där Charlton bör vara favoriter att plocka en del poäng i ligaspelet. Eller vad sägs om Burton, Port Vale, Cheltenham och Morecambe i de fyra kommande omgångarna. En FA-cup omgång mot Stockport County - som man lottades mot igår - ska också slängas in där emellan. På pluskontot i truppen finns att Ryan Inniss återkommer från sin avstängning och att talangen Deji Elerewe återkallas från sitt lån i Wealdstone (National League) för att dämpa försvarsproblematiken. Deji fick smaka på lite seniorspel under förgående säsong och är definitvt direkt aktuell för spel på grund av rådande skadesituation. Han, Inniss och Sam Lavelle är i nuvarande läge truppens alternativ som mittbackar. 

Motståndarna till kvällen är hemmahörande i divisionen under, det vill säga League Two. Förgående säsong befann man sig i tabellens nedre region, men den här säsongen har man fått ordentlig skjuts och ligger i skrivande stund på en 2:a plats i tabellen. Rapporterna säger också att Stevenage har upplevts av flera motståndare som det starkaste laget de mött under de månader som varit i fjärdedivisionen. 2:a platsen är dessutom rätt övertygande tillsammans med Leyton Orient som ligger ovanför. Spelarmässigt finns det en del namn som är att känna igen. Målvakten Aaron Chapman (tidigare Gillingham bl.a.) och skäggbeprydde mittfältaren Michael Bostwick (tidigare Burton bl.a.). Mest bekant är dock såklart mittfältaren Alex Gilbey som i detta nu är utlånad från Charlton till Stevenage. Gilbey var under framför allt förra säsongen ett återkommande inslag i Charltons matchtrupp men valde i slutet av övergångsfönstret att göra den korta flytten till Stevenage, strax norr om London. På så vis kunde han stanna kvar i boendet han haft under tiden i Charlton och fortsätta umgås med sin gode vän Jake Forster-Caskey som han ofta syns tillsammans med på golfbanan. Tränare för laget är Championship- och League One-meriterande Steve Evans och dennes assistent Paul Raynor. En gapig duo som Charlton stött på flertalet gånger och som blir mindre omtyckta för var gång. Det förs alltid ett jäkla liv från den tekniska zonen och Evans har haft som vana att kommentera både det ena och det andra om Charlton under dusterna dem emellan. Framför allt var det dock under tiden med Lee Bowyer som tränare från Charlton. Bowyer och Evans tog knappast ett glas vin med varandra efter de matcherna. 

Tilläggas ska att senaste mötet mellan lagen blev till en rekordstor 8-0 vinst för Charlton. Detta under hösten i EFL Trophy 2018. Mest ihogkommet från den kampen är den dåvarande akademispelaren och ytterbacken Toby Stevensons hattrick. En insats som tog honom vidare till Watfords akademi men mycket mer än så har det inte blivit. Han befinner sig idag i Billericay Town i landets sjundedivision. 

Matchstart 20:45, på Lamex Stadium. 

COAY!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-11-08 16:38:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson