Inför Sunderland - Chelsea
Får vi se ett jublande Chelsea i kvällens drabbning?

Inför Sunderland - Chelsea

Chelsea beger sig på nytt till Sunderland för att möta Premier Leagues jumbo. Denna gång gäller det kvartsfinal i Ligacupen.

För andra gången på kort tid beger sig Chelsea till Stadium of Light för att spela mot Sunderland. Senast var det Premier League, nu är det kvartsfinal i Ligacupen och en plats i semifinal och ett steg närmare en titel är alltså vad som står på spel.

Vid förra mötet gick Chelsea segrande ur striden efter bland annat två mål av Eden Hazard, som gjorde en mycket bra insats. När slutsignalen ljöd visade resultattavlan Sunderland 3 och Chelsea 4. Om kvällens drabbning blir lika målrik återstår att se.

Chelsea
José Mourinho har hittills roterat en del i laget när det kommer till Ligacupen. En reservbetonad elva är dock en väldigt stark elva när det handlar om Chelsea denna höst, något som Arsenal fick känna på i förra omgången av turneringen.

Chelsea kommer nu med några tveksamma insatser i bagaget där spelet inte stämt och oroväckande många mål släppts in. Senast att hålla nollan var Mark Schwarzer och frågan är om han får fortsätta som förstaval i Ligacupen eller om Petr Cech nu matchas. 

Förutom skadade Marco van Ginkel och Ryan Bertrand saknas ikväll även Branislav Ivanovic som är avstängd efter sitt femte gula kort för säsongen senast mot Crystal Palace. Troligtvis kommer en hel del ändringar göras och Chelseas största fokus ligger nog redan nu på det tuffa spelschemat över jul och nyår där toppmötet mot Arsenal inleder på måndag.

Möjlig startelva (4-2-3-1): Cech – Azpilicueta, Luiz, Cahill, Cole – Ramires, Essien – Willian, Oscar, Mata – Torres

Sunderland
Laget från norr har på sin resa fram till kvartsfinal slagit ut MK Dons, Peterborough och Southampton. En lyckad resa så långt alltså för Gus Poyets lag. I ligaspelet går det dock allt annat än bra för Sunderland som parkerar på sista plats i Premier League.

Saknas inför kvällen gör Jack Colback, Keiren Westwood och Carlos Cuellar. Mycket talar för att Poyet kommer mönstra ett starkt lag då de tar Ligacupen på stort allvar och en möjlighet att blidka fansen efter den katastrofala hösten.

Möjlig startelva (4-2-3-1): Mannone – Celustka, O’Shea, Brown, Bardsley – Cattermole, Ki – Giaccherini, Larsson, Borini – Altidore 

Förväntad matchbild
Chelsea är ett bättre lag och ska föra spelet. En del mindre bra insatser på slutet kan ha skapat en del osäkerhet i truppen vilket Sunderland i så fall skulle kunna utnyttja. Undertecknad tror ändå att bortalaget kommer tillåtas ha mycket boll och rulla runt i jakt på den avgörande passningen. Slutresultat 3-1 till Chelseas favör med åtminstone ett mål från en anfallare blir mitt tips.

Matchen sänds på TV10 med start 20:45. 

Glöm inte Chelsea-tipset!

Niklas Isaksson2013-12-17 17:24:33
Author

Fler artiklar om Chelsea