Tottenham Hotspur Stadium, 2021-02-04 21:00

Tottenham - Chelsea

Inför: Tottenham - Chelsea
Dags för derby!

Inför: Tottenham - Chelsea

Thomas Tuchels första bortamatch som Chelseatränare blir mot Tottenham. De liljevita stadsrivalernas form har sviktat på slutet, och Chelsea har fina förutsättningar för att ta andra raka ligasegern.

I en haltande tabell är det så dags för Londonderby igen. Kosan går mot Tottenham Hotspur Stadium, som i och för sig inte är Three Point Lane, men alla kungsblå bör kunna vara optimister inför torsdagens drabbning. Hemmalaget har två raka ligaförluster och nyckelspelare på skadelistan, så Tuchels mannar bör komma in med gott självförtroende efter den övertygande segern mot Burnley i helgen.
Tränare Thomas Tuchel fick på onsdageftermiddagens presskonferens återigen vifta bort frågor om att han som barn sympatiserade med Spurs, vilket han för längesedan vuxit ifrån - vi kan räkna med ordentligt firande från Tuchel vid seger imorgon.

Historik
Sedan First Division blev Premier League så är lillebror i norr Chelseas favoritmotstånd. Chelsea har besegrat Tottenham 30 gånger i Premier League, fler än mot något annat motstånd. Föregående säsong innebar en ligadubbel mot Spurs, och vid seger imorgon så är Chelseas obesegrade svit mot Spurs i ligan fem matcher lång. Senast Tottenham gick segrande ur detta möte i ligan var november 2018, 3-1-matchen spelades på tillfälliga hemmaplanen Wembley.

Läget i lagen
Chelsea
Kurt Zouma och Kai Havertz lämnade onsdagens träning med varsin känning, vad det är för problem de dras med har ännu inte avslöjats. Dessa herrar är högst tveksamma till att tas ut, i övrigt är alla spelare i truppen tillgängliga. N’Golo Kanté började träna med laget igen i samband med mötet mot Burnley senast, och kan mycket väl vara aktuell för comeback i en match av denna dignitet. Tror i övrigt på få förändringar från TT.

Möjlig startelva:
Mendy; Azpilicueta, Silva, Rüdiger; Hudson-Odoi, Kanté, Kovacic, Alonso; Mount, Abraham, Werner

Tottenham
Lagets bästa spelare Harry Kane är skadad, vilket inte sörjs av bortalaget med tanke på forwardens form och samspel med Heung-Min Son denna säsong. På skadelistan finns dessutom Sergio Reguilon, Dele Alli och Giovani Lo Celso. Spurs har inga avstängningar inför detta möte.
Med tanke på Kanes frånvaro och förlust mot Brighton senast så har vi nog en konservativ och tillbakadragen uttagning att vänta av allas vår José Mourinho.

Möjlig startelva:
Lloris; Sánchez, Alderweireld, Dier; Doherty, Sissoko, Ndombele, Højbjerg, Davies; Son, Bergwijn

Förväntad matchbild:
Chelsea kommer inte ha en lika behaglig resa som mot Burnley när Tottenham och José Mourinho står för motståndet, men matchbilden kommer troligen vara någorlunda lik. Chelsea har haft ett stort bollinnehav sedan Tuchel anlände, och denna trend lär fortsätta. Spurs är normalt som bäst när de får satsa på omställningar, vilket de lär fokusera på än mer när de saknar Harry Kane. Hemmalaget stod för en rejält blek insats mot Brighton senast, var utspelade långa stunder och förlorade också med 1-0. Det råder inget tvivel om att de kommer höja sig när det vankas derby, men jag tror ändå inte att det räcker. Tottenham kommer stå emot länge, men vårt Chelsea tränger till slut igenom.

Tips: 0-1

Övrigt
Om Alonso tas ut i startelvan mot Spurs så är det hans 150:e start för klubben.

Domare är Andre Marriner, i VAR-rummet sitter Stuart Atwell.

Matchen spelas torsdag den 4/2 på Tottenham Hotspur Stadium, med avspark kl 21:00.
Visas på V Sport Premium och Viaplay.

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-02-03 19:44:05
Author

Fler artiklar om Chelsea