Inför: Tottenham - Liverpool

Inför: Tottenham - Liverpool

Två hittills förlustfria lag i Premier League ska göra upp på Tottenham Hotspur Stadium under lördagen.

Det vankas toppmöte i London mellan Tottenham och Liverpool, och det är ett möte som aldrig gör åskådaren besviken utan det är två lag som, varje gång, bjuder upp till dans. För att hitta den senaste mållösa matchen lagen emellan får vi backa bandet hela vägen till oktober 2015, en match som var Klopps allra första match som huvudtränare för "The Reds".

Liverpool tog full pott mot Spurs under förra säsongen efter en 2-1-seger i London och en 4-3-seger, där de rödklädda tappade en 3-0-ledning till 3-3 innan Diogo Jota kunde avgöra på stopptid, på Anfield.

Båda lagen hade däremot som bekant en tyngre fjolårssäsong. Men det har lyft sig den här säsongen där Spurs verkligen träffat helt rätt i rekryteringen av Ange Postecoglou samtidigt som Klopp fått fullträff på sin ombyggnation av mittfältet.

Och in i den sena lördagsfighten står det en nolla i förlustkolumnen hos båda, frågan är om den ryker för något av lagen under lördagen. Liverpool kommer i den senaste ligamatchen från en 3-1-seger mot West Ham medan Spurs åkte till Emirates Stadium och fick med sig ett rättvist kryss.

Men mellan West Ham-matchen och helgen har ju Liverpool som bekant varit igång i ligacupspelet mot Leicester, där blev det en 3-1-seger efter ett tidigt underläge. Spurs å sin sida åkte ur redan i den andra omgången borta mot Fulham och har vilat sig i form under veckan.

Tungt för Spurs i derbyt som var i söndags var att James Maddison drog på sig en knäskada. Däremot sägs klubben vara optimistiska om att han ska kunna medverka till helgen mot Liverpool. James Maddison har ju, trots bara sex matcher in i säsongen, redan visat sig vara otroligt viktig för detta Spurs och är defintivt en av säsongens värvningar, i konkurrens med alldeles vår egen Dominik Szoboszlai.

Två ytterligare spelare som varit helt fantastiska i Spurs och som nästan skulle kunna anses som nyförvärv är Yves Bissouma och Pape Sarr. Där Bissouma framför allt visat sig vara helt fenomenal på det centrala mittfältet.

På skadefronten ser det betydligt bättre ut för Liverpool. Thiago är fortfarande inte spelklar, vad gäller Trent Alexander-Arnold har han deltagit i träningar under veckan men det verkar vara ytterst tveksamt till om han kan vara tillgänglig. För Spurs saknas Rodrigo Bentancur, Ivan Perisic, Giovani Lo Celso och Ryan Sessegnon. Dessutom ser även Brennan Johnson, som startade mot Arsenal, ut att missa matchen.

Vad? Tottenham - Liverpool  i omgång 7 av Premier League.

Var? Tottenham Hotspur Stadium.

När? 18.30, lördag.

Kanal? V Sport Premium/Viaplay.

Liverpools kvittering mot Leicester i ligacupen
 

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-09-28 19:54:00
Author

Fler artiklar om Liverpool