Estadio de la Cerámica, 2022-05-03 21:00

Villarreal - Liverpool

Inför: Villarreal - Liverpool

Inför: Villarreal - Liverpool

Liverpool har med sig ett fint utgångsläge och står med ena benet i final inför semifinalreturen mot Villarreal på El Madrigal.

De flesta har väl koll på vad som gäller inför den andra Champions League-semifinalen mellan de båda. Liverpool var överlägsna i det första mötet förra veckan på Anfield och siffrorna kunde blivit större än 2-0. Men med tanke på hur den första halvleken såg ut där de gula ändå försvarade sig relativt bra är det svårt att inte känna sig okej med att ha med sig en tvåmålsledning in till returmötet.

Hur har den gångna veckan sett ut för Villarreal då? Jo, de kunde rotera ganska friskt i ligamötet med jumboplacerade Deportivo Aláves, där bland andra Lo Celso, Parejo, Pau Torres och Juan Foyth alla spelade varsin halvlek. De stod dock för en medioker insats och förlorade med 2-1. Resultatet innebär att laget ser ut att få svårt att nå en Europaplats till nästa säsong. Med fyra matcher kvar parkerar laget på en sjundeplats, fyra poäng bakom sexan Real Sociedad.
 
Det återstår att se om helgens förlust har någon som helst betydelse för hur Unai Emerys mannar kommer prestera på tisdag kväll.

Mer glädjande nyheter för ubåtarna är att den viktige anfallaren Gerard Moreno åter är i träning och de är troligt att han kommer vara redo för spel. I övrigt är det inget nytt på skade- eller avstängningsfronten för de gula.

*** ***

Liverpool lyckades med det som Villarreal inte gjorde i helgen när de utan större problem bortabesegrade Newcastle i ligaspelet med 1-0. Segersiffror som i ärlighetens namn borde varit större.

Precis som Emery kunde Klopp också rotera en del bland sina spelare. Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Thiago och Mohamed Salah fick alla inleda matchen på bänken. Ibrahima Konaté satt också han vid sidan av under hela matchen då Joel Matip varit Klopps val i ligan, medan fransmannen fått spela bredvid van Dijk ute i Europa.  

Bortsett från att Roberto Firmino fortfarande saknas har Liverpool ett otroligt truppläge i det här viktiga skedet av säsongen. Att kunna mönstra det bästa man har när stora titlar står på spel är inget annat än en ren och skär lyx.

Inför tisdagens semifinal kan Klopps mannar också stoltsera med att ha vunnit alla bortamatcher under den här Champions League-säsongen. Riktigt stark statistik och förhoppningsvis är den fina sviten intakt även efter matchen mot Villarreal.

De gula lär bäras fram av en fantastisk hemmapublik och måste gå framåt för att på något sätt kunna blanda sig i det här dubbelmötet. En matchbild som i så fall kommer passa Liverpool som handen i handsken då lagets kontringsspel är bland det bästa i världen.

Det är uppdukat för dramatik när det ska avgöras vilket lag som tar sig till finalen i Paris den 28:e maj. Blir det Emerys gula ubåtar eller håller Klopps maskineri undan? Svaret får vi någon gång runt 23-snåret eller senare i morgon kväll.

Vad? Villarreal - Liverpool, semifinal 2:2 i Champions League

Plats? El Madrigal

När? Tisdag, 21.00

Kanal? Cmore

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-05-02 21:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool